Girona reclama a Renfe i l'Estat recuperar les freqüències de TAV d'abans de la pandèmia

També demana que s'estudiï afegir-ne de noves

El ple de Girona celebrat aquesta tarda ha exigit al govern espanyol i a Renfe que recuperin "de manera immediata i total" les freqüències de la línia del Tren d'Alta Velocitat (TAV) entre Figueres, Girona i Barcelona que hi havia abans de la pandèmia. A més, l'Ajuntament també reclama que, atenent les demandes dels usuaris, "s'estudiï la viabilitat" d'afegir-ne de noves. En concret, un tren entre les vuit del vespre i les deu de la nit des de Barcelona, i un altre entre les nou del matí i les tres de la tarda en sentit contrari, des de Figueres, i també els caps de setmana.

A la mateixa demanda, el consistori també reclama al govern espanyol que augmenti l'oferta de places dels serveis Avant i que posi més vagons en aquelles freqüències "amb una demanda més alta" (com les del divendres a la tarda entre Barcelona i Figueres, o les del dilluns al matí en sentit contrari). Per últim, l'Ajuntament també exigeix que es millori l'aplicació i la web de Renfe (perquè l'app vagi més ràpid a l'hora d'actualitzar les places disponibles i estigui també en català, i perquè la web faci més senzilla la compra d'abonaments).

Inicialment, ERC havia presentat una moció al ple amb totes aquestes reivindicacions. Però com que la resta de grups del consistori (JxCat, PSC, Guanyem, Cs i el regidor no adscrit) hi han donat suport, s'ha acabat convertint en una declaració institucional.