Estiueja a la Biblio! de Platja d'Aro ofereix desenes d'activitats infantils

S'han programat sessions de contes, tallers, jocs i un programa de promoció de la lectura

La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell - Platja d'Aro (Baix Empordà) proposa per a aquest estiu de 2022 un ampli ventall d’activitats infantils a l’entorn del programa Estiueja a la Biblio! amb sessions de contes, tallers creatius, jocs i un programa de promoció de la lectura.

Totes les iniciatives són gratuïtes i converteixen l’equipament en un centre de dinamització cultural, més enllà dels serveis clàssics d’una biblioteca. El projecte Llegir té premi! proposa als infants i joves de 4 a 13 anys registrar mitjançant una butlleta o el carnet lector el llibre, conte o còmic del fons de la biblioteca del que han gaudit i participar en els sorteig de llibres i jocs de platja dels dijous 28 de juliol i 25 d’agost (18 h).

També hi ha programats diversos tallers infantis: Elaboració d’un tres en ratlla amb Creativa +5 anys (dilluns 11 de juliol · 18 h); Enigmes amb Josep Maria Ibarra +8 anys (dimarts 26 de juliol · 18 h); i Plastilina amb ah! Estudi +5 anys (dijous 25 d’agost · 18 h). Alhora, tallers familiars per fer plegats infants i adults: Scrapbook europeu amb Glòria Torres +6 anys (dijous 14 de juliol · 10 h); Penjolls de llautó amb Tacte Joiers +6 anys (dimecres 20 de juliol · 10 h); Scrapbook amb Verónica Schuvab +6 anys (dimarts 2 d’agost · 10 h); Joc d’enigmes Stockman Escape amb Tot Jugar +8 anys (dijous 3 d’agost · 18 h); Jocs en família amb La Juganera +6 anys (dimarts 9 d’agost · 17.30 h); i Lettering amb Llibretes Boniques +7 anys (dimarts 16 d’agost · 10 h). Per participar-hi cal inscripció prèvia a bmr@platjadaro.com (places limitades).

Les sessions de contes  d’estiu són: Contes amagats... contes no trobats!, proposta de jocs de lectoescriptura amb Olga Cercós, per a infants de 6 a 9 anys (dilluns 18 i 25 e juliol; i 1, 8 i 22 d’agost · 18 h); Fem màgia! amb Veus Veus +4 anys (dijous 21 de juliol · 18 h); i Quimera! amb Butai Produccions +4 anys (divendres 12 d’agost · 18 h). També enguany es pot gaudir del nou servei de jocs de taula en préstec (un joc i màxim 15 dies) o per jugar-hi a la mateixa biblioteca: llavors cal fer-ho acompanyat d’un adult. Justament, en paral·lel, aquest estiu per al públic adult s’ha programat la xerrada-recital Prudenci Bertrana comentat amb Miquel Martín i Olga Cercós (dimarts 19 de juliol i dimecres 10 d’agost · 19 h); dues noves sessions del cicle Cita amb l’autor/a amb Care Santos (dimecres 20 de juliol · 19 h) i Màrius Serra (dimecres 27 de juliol · 19 h); i les presentacions literàries Criatures de ciutat de Clàudia Arqués Masó (dijous 28 de juliol · 19 h); i Noc-ra. L’ull d’Horus de Conrad Vila (dimarts 16 d’agost · 19 h).

La biblioteca pública municipal Mercè Rodoreda (en servei des de 1981, amb nova seu des de l’any 2001 i amb projecte d’ampliació a mig termini), disposa de dues plantes amb un superfície de 500 m2 adaptades per a facilitar l’accés al públic amb mobilitat reduïda. La primera acull els serveis habituals de consulta, préstec i hemeroteca. A la segona, hi ha altres serveis diversos: sales de treball, estudi i ordinadors. L’equipament disposa d’un fons de 38.000 documents i d’una hemeroteca de més de 80 publicacions. En paral·lel també disposa d’espais complementari a l’edifici adjunt de la Masia Bas per desenvolupar-hi formacions, tallers i activitats culturals.