Dos joves pateixen una agressió homòfoba durant la festa major de Lladó

Ho han denunciat als Mossos i ara investiguen per a identificar-los

La festa major de Lladó (Alt Empordà) va acabar amb regust amarg per a dos joves que van rebre una agressió homòfoba la matinada del dissabte per part d'un grup de nois que assistia als actes de la Nit Jove programada per la Comissió de Festes.

Segons han denunciat els dos joves, l'agressió homòfoba va tenir lloc cap a les quatre de la matinada d'aquest dissabte passat. Els nois, que aquella nit havien anat als concerts de la festa major de Lladó, ja se'n tornaven cap a casa. Va ser mentre caminaven cap a l'aparcament quan un grup de joves se'ls va apropar, els va començar a insultar per la seva condició sexuals i els van agredir donant-los empentes i cops de puny.

Els dos joves agredits, que són de l'Empordà, van aconseguir anar-se'n i dissabte al migdia van denunciar els fets davant dels Mossos d'Esquadra. La policia ha obert una investigació i treballa per localitzar els agressors, que tampoc viuen al poble.

L'alcalde de Lladó ha explicat que ja ha parlat per telèfon amb els dos nois que van patir l'agressió homòfoba per mostrar-los el suport del consistori. L'alcalde, que demà ha quedat per veure's amb els dos nois, explica que els joves estan bé però que encara segueixen "en xoc" pel que els va passar.

"Els hem ofert presentar-nos com a acusació particular, perquè des de l'Ajuntament condemnem de manera enèrgica qualsevol mena d'agressió", ha dit Tremoleda. "L'única intolerància que tenim és amb els intolerants", ha afegit. Per últim, l'alcalde ha dit que és una "autèntica llàstima" que, després de dos anys sense haver-se pogut celebrar plenament, la festa major de Lladó hagi quedat enterbolida per l'acció "de quatre brètols".

Aquesta és la segona agressió homòfoba que es registra a l'Alt Empordà després de l'atac a un grup d'artistes de Figueres es Mou a la Rambla de la ciutat.