Tres menors d'un casal de Salt s'intoxiquen i acaben a urgències amb vòmits i sense poder ingerir líquids

Estudien si podria ser el segon incident que es produeix relacionat amb la piscina municipal

Tres menors d'un casal de Salt (Gironès) han patit una intoxicació i han hagut d'anar a urgències perquè tenien vòmits i eren incapaços de poder ingerir líquids. Els tres infants van començar a tenir símptomes divendres al migdia, mentre eren al casal que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) al municipi.

Al matí s'havien banyat a la piscina infantil de Salt, però van haver de sortir-ne davant la sospita que el clor estigués descompensat. Fonts municipals asseguren que els paràmetres es comproven periòdicament i que els d'aquell matí eren correctes. Per això, també s'investiga si els nens van ingerir algun aliment que els va fer reacció.

Ara fa quinze dies, onze alumnes de primària de l'escola El Pla van haver de ser atesos al CAP de Salt per una intoxicació mentre es banyaven a la piscina infantil del complex municipal. Els paràmetres de PH i clor estaven descompensats i de seguida se'ls van posar els ulls vermells i van patir tos i vòmits. Uns símptomes, però, que contrastarien amb els d'aquest segon cas.

Aquest passat divendres, segons expliquen fonts municipals, els menors no tenien els ulls vermells i els signes no van aparèixer fins al voltant de quatre hores més tard d'haver estat dins l'aigua. Sí que és cert, però, que els nens van haver de sortir de la piscina infantil davant la sospita que s'hagués produït una altra descompensació del clor.

Els nens intoxicats presentaven dolor abdominal, vòmits i tenien dificultats per ingerir líquid. Se'ls va haver de portar a urgències, tant del CAP com de l'hospital Santa Caterina de Salt.

De moment es desconeix la causa exacta de la intoxicació. Entre les hipòtesis que s'investiguen, a més d'una nova descompensació del clor, hi ha també la possibilitat que els nens ingerissin algun aliment que se'ls hagués posat malament. Fonts municipals expliquen que, de fet, de moment ningú més que es va banyar divendres a la piscina infantil municipal hauria presentat símptomes similars. Ni persones externes, ni tampoc la resta d'infants del casal.