Denuncien incendis fruit del robatori de coure a Girona

Veïns de Romanyà de la Selva han detectat aquestes accions al Puig d'Arques

Els cables de coure que molts lladres hi han posat la mirada des de fa mesos tenen la peculiaritat d'anar envoltats d'una protecció de plàstic per a facilitar-ne la manipulació. Per tal de poder revendre el material, els lladres es dediquen a cremar-lo amb un bufador però és necessari que ho facin en algun lloc on no puguin ser vistos ni detectats.

Veïns de Romanyà de la Selva que s'han posat en contacte amb El Gerió Digital han denunciat que han localitzat els darrers dies indrets del Puig d'Arques plenes de plàstics cremats, els mateixos que s'utilitzen per cobrir el coure. L'última troballa va tenir lloc aquest divendres quan, pujant a Romanyà, prop del coll del Matxo Mort, es van adonar de les restes calcinades i com el foc havia afectat a una zona de matolls.

Aquesta no és l'única vegada que s'han vist en una situació semblant. Alguns veïns asseguren haver detectat operacions d'aquest tipus fins en quatre ocasions més les darreres setmanes, totes elles durant la nit. Amb tot, expliquen haver denunciat els fets als Mossos d'Esquadra però reclamen intensificar la vigilància per evitar un incendi de majors conseqüències.