La mossegada d'un pres a un funcionari del Puig de les Basses inicia una vaga de treballadors

Els sindicats han convocat per diumenge i dilluns al matí exigint més seguretat

Els sindicats CSIF i ACAIP i el col·lectiu Marea Blava han convocat per a demà diumenge i dilluns al matí una aturada de 20 minuts a totes les presons com a protesta per l'agressió a un funcionari de presons de Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà) que ha rebut una mossegada al coll aquest dissabte.

Els convocants han explicat que s'endarrerirà l'obertura de cel·les, l'esmorzar i la medicació dels interns, així com l'obertura dels cancells, per exigir més seguretat als centres penitenciaris al Departament de Justícia. També han indicat que informaran els presos de l'endarreriment de 20 minuts.

L'agressió d'ahir, va agafar per sorpresa el funcionari perquè no estava interactuant amb ell. Arran de l'atac, el treballador va caure a terra i es va donar un cop al cap. L'home va ser traslladat a l'Hospital de Figueres en un primer moment, però després van dur-lo a la Vall d'Hebron per tal que l'atengui un especialista.

L'intern va ser ingressat al Departament Especial de Règim Tancat (DERT) i avui el traslladaran a un altre centre penitenciari. Justícia ha informat que l'agressió seria notificada al jutjat de guàrdia en les hores posteriors.

L'agressor compleix condemna per dues causes d'atemptat contra l'autoritat i una tercera causa per trencament de condemna. El pres complia definitivament la pena el juliol del 2023. El Departament de Justícia va lamentar profundament l'agressió i va traslladar tot el seu suport al treballador penitenciari i a la seva família. A més, li van oferir suport jurídic que requereixi.