Salt dobla el nombre de pisos de lloguer per als estudiants universitaris

Es dobla la xifra passant de quatre a vuit en total

L’Ajuntament de Salt (Gironès) doblarà aquest curs 22-23 els pisos del Parc Municipal d’Habitatge que destina al col·lectiu dels estudiants universitaris. Enguany està previst que se’n destinin vuit, el curs passat eren quatre, i el termini per omplir i tramitar la sol·licitud és del 8 al 17 de juliol. Tothom que hi estigui interessat ha d’omplir el formulari que trobarà al web municipal.

Amb aquest nou pas, des del consistori es continua donant compliment als criteris establerts al reglament municipal d’accés a l'habitatge on es determina que un 20% del total dels pisos de titularitat municipal han d'estar destinats al col·lectiu dels estudiants universitaris.

Els requisits per poder accedir a aquesta convocatòria seran ser major de 18 anys i estudiant pel curs 2022-2023 i es consideraran estudis universitaris els estudis de grau, màster o doctorat. Cal esmentar que l’adjudicació definitiva de les places per part de l’Ajuntament es durà a terme durant la segona quinzena de juliol.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “seguim treballant per, a mida que anem rehabilitant i deixant a punt els pisos, que aquests estiguin a disposició dels diferents col·lectius als quals va adreçat el Parc Municipal d’Habitatge i, en aquesta línia, els estudiants universitaris són un d’ells”.

“Salt és una ciutat universitària i amb el futur Campus de Salut i les Facultats de Medicina i Infermeria que se situaran al sector sud encara s’accentuarà més la nostra estreta relació amb aquest àmbit i, per aquest motiu, creiem necessari anar creant serveis per aquest col·lectiu i un d’ells, i bàsic, és l’habitatge”, afegeix Viñas.

D’altra banda, el regidor d’Habitatge de Salt, Àlex Barceló, recorda que “el curs passat, gràcies a la col·laboració de totes les universitats, vam poder confirmar la diagnosi que ja teníem feta i que no és una altra que existeix una demanda real dels estudiants universitaris per accedir als pisos del Parc Municipal. Aquestes dades ens encoratgen a continuar treballant en la mateixa línia i, l’exemple més clar, el trobarem aquest proper curs quan passarem de quatre a vuit pisos”.

Els habitatges que es posaran a disposició dels universitaris disposen de tres habitacions i el preu del lloguer per a cada estudiant és de 210 euros.