L’alcalde de Calonge i Sant Antoni destitueix el regidor Norbert Botella

Jordi Soler justifica la decisió per la "inadaptació al treball en equip" per part de Botella

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler (Junts), ha destituït del govern el regidor Norbert Botella (Republicans), al qual li ha retirat les competències de Medi Ambient, Cultura i Ensenyament. D’aquesta manera el regidor Norbert Botella (Republicans) deixa de formar part de l’equip de govern de Calonge i Sant Antoni.

Jordi Soler ha justificat els motius de la destitució de Botella i ha explicat que “ha estat una decisió personal molt pensada perquè malgrat haver fet coses bones, el regidor Norbert Botella no ha tingut cap adaptació a la resta de membres de l’equip de govern”.

Soler ha afegit que “aquesta decisió presa per mi ha estat absolutament consensuada pels 8 membres del govern i per tant se li ha comunicat aquest matí, si bé també és cert que aquest mateix matí encara se li ha ofert una última oportunitat d’adaptar-se al grup i seguir-ne formant part, però no ha volgut entrar en raó”.

Amb l’expulsió del regidor Norbert Botella el govern de Calonge i Sant Antoni estarà format per Junts (4 regidors), PSC (3 regidors) i PP (1 regidor) i queda en minoria. En aquest sentit, Soler ha explicat que “tenim tots els projectes de la legislatura en marxa i no hem de patir per tirar endavant i acabar aquesta legislatura. Estic segur que en temes importants de municipi ens entendrem amb la resta de grups municipals per tirar-los endavant”.

Per la seva banda, el ja regidor a l'oposició de Calonge i Sant Antoni Norbert Botella assegura que no ha estat una destitució: "M'he acomiadat jo". Una decisió presa, diu, després d'aquesta reunió mantinguda aquest matí amb l'alcalde i altres membres del govern local en què, segons explica, li proposaven retirar-li les regidories de Medi Ambient, Cultura i Ensenyament que ostentava fins ara.

Botella atribueix la fi de la coalició a "ser una veu discordant" que no obeeix "ordres absurdes, arbitràries i irracionals".  I, sobretot, al fet que -segons assegura- havien pactat que ell ostentaria l'alcaldia del municipi els últims sis mesos de mandat, d'octubre a abril. Un compromís signat que, segons denuncia, l'equip de govern no voldria mantenir. "Aquesta coalició ja va néixer malalta perquè no tenien intenció de complir el pacte", afirma.

Un dels artífexs

El regidor de Republicans, de fet, ha marcat part del mandat a Calonge i Sant Antoni. Després de les municipals del 2019, aquell juny el republicà Miquel Bell-lloch es convertia en alcalde gràcies a un altre acord a quatre bandes. En aquest cas, entre ERC, Avancem, Republicans i la CUP (que va votar a favor però no va entrar a govern).

L'acord, però, s'esberlava pocs mesos després. L'abril del 2020, en plena pandèmia, l'únic regidor de Republicans, Norbert Botella, abandonava el govern. I es teixia una moció de censura que es va materialitzar l'1 d'octubre d'aquell any. Jordi Soler (Junts per Calonge) va recuperar l'alcaldia amb el suport de Botella, el PSC i el PP.

El pacte va aixecar polseguera, es va traduir en un enfrontament dialèctic entre JxCat i ERC (escenificat entre Sergi Sabrià i Elsa Artadi) i va comportar també que la direcció dels populars engegués els tràmits per obrir un expedient disciplinari al seu regidor.