Confinats els treballadors d'Aigües de Girona a Bescanó per una barreja errònia de productes

Protecció Civil activa l'alerta del pla d'emergències PLASEQCAT

ACTUALITZAT 14:20h | Una barreja errònia de productes a l’estació de tractament d’aigua potable d'Aigües de Girona a Bescanó (Gironès) ha obligat a confinar els treballadors a l'interior, segons informa Protecció Civil, al produir-se una reacció tòxica.

A les 8:29h el telèfon d’emergències CAT112 ha rebut una trucada de la mateixa empresa informant que havien barrejat dos productes durant la càrrega d’un dipòsit i s’havia produït un núvol tòxic.

Un cop han arribat els Bombers de la Generalitat han detectat la presència de clor al voltant dels dipòsits i s’ha confinat el personal de l’empresa. També s’ha recomanat el confinament, en un primer moment a 30 metres, i finalment a 1.000 metres al voltant de l’empresa.

En aquests moments, els Bombers hi estan treballant amb cinc dotacions terrestres. Després de valorar l’escenari, la seva intervenció consisteix a neutralitzar amb aigua el dipòsit afectat, que continua vaporitzant, i a evitar la condensació del vapor a la zona.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat una unitat, ha confirmat que no hi ha cap persona afectada a conseqüència d’aquest incident. Els Mossos d’Esquadra han activat quatre indicatius que han fet tasques de regulació de trànsit i suport a la resta de serveis d'emergència.

Segons fonts consultades per aquest diari a Protecció Civil, el consum d'aigua potable és segur ja que no s'ha contaminat. A les 14:15h han finalitzat les tasques de neutralització del dipòsit introduint-hi sosa càustica de forma controlada. A partir d'aleshores els Bombers han començat a desmuntar el dispositiu. No hi ha hagut cap persona afectada a causa de l’incident.