Suspenen de sou i feina dos mossos de Figueres per suposadament apallissar a un estafador

L'agredit estava especialitzat en crear bitllets falsos

El secretari general d'Interior ha explicat que una ordre judicial ha obligat a la divisió d'aferts interns a obrir una investigació per esclarir la suposada participació dels dos agents de paisà de Figueres. A l'espera que finalitzi la investigació i mentre hi hagi encara l'expedient obert, el departament ha decidit suspendre'ls de sou i feina de forma cautelar.

Boada no ha volgut donar més detalls i ha apuntat que 'hi ha diferents informacions' que s'han d'investigar i que per tant totes les línies estan obertes. 'Un cop s'hagi acabat el procés, podrem donar tota la informació', ha conclòs.

Fins ara, l'oficina de comunicació dels Mossos d'Esquadra s'havia limitat a reconèixer que 's'investigava la relació dels agents amb el cas a petició judicial', tot i que l'ACN ho ha pogut confirmar.

Els fets


Segons informa aquest dimecres 'El Punt' i tal com ha pogut confirmar l'ACN, afers interns i el jutjat investiguen els fets que van acabar amb l'estafador hospitalitzat i dos empresaris que havien estat víctimes de l'estafa empresonats per un suposat delicte de detenció il·legal i lesions.

L'apallisat, de nacionalitat ruandesa, va denunciar que cinc homes, suposadament els dos empresaris, els dos policies i una cinquena persona, l'havien lligat de mans i peus i després, apallissat mentre ho gravaven tot amb un telèfon mòbil. L'estafador va assegurar que dos dels homes es van presentar com policies i que va veure que un d'ells duia una pistola.

Els empresaris, dos germans i amos de Grues Font, van ser estafats per l'apallisat que els hi va comprar un camió pagant amb bitllets falsos. Un dels dos detinguts va admetre a la policia que s'havien reunit amb l'estafador amb qui els dos empresaris es 'van empentar'. Segons explica, durant la trobada l'empresari va trucar també a un amic seu, Mosso d'Esquadra, i poc després va venir també un altre agent, que van escorcollar l'estafador per identificar-lo. En cap cas, afirmen, van lligar o apallissar l'estafador.

Els dos empresaris, que van estar ingressats a presó uns dies, estan imputats per un delicte de lesions i de detenció il·legal, ja que l'estafador afirma que el van traslladar amb una furgoneta fins a una nau industrial, on va rebre la pallissa, i amb la qual després el van traslladar fins a deixar-lo caure al mig de la ronda de Figueres.