Tossa de Mar la certificació com a destinació turística Biosphere

És un reconeixement al turisme sostenible

Tossa de Mar (Selva) ha renovat la certificació com a Biosphere Destination en el marc de la seva aposta cap al turisme sostenible. Atorgat per l'Institut de Turisme Responsable (organisme que manté relacions especials amb la UNESCO a través d'un memoràndum d'entesa i membre afiliat de l'OMT), les destinacions que formen part de la comunitat Biosphere acullen més de 30 milions de turistes l'any .

I és que alguns dels beneficis del turisme sostenible són: mínim impacte ambiental; afavoreix el consum responsable; genera beneficis econòmics dels recursos de flora i fauna; contribueix a la tolerància intercultural; promou la restauració, conservació i ús dels jaciments arqueològics o monuments; millora la qualitat de vida de la població local; promou la millora de les infraestructures; genera ocupació local; o estimula el desenvolupament d'empreses turístiques, entre altres.

A més, entre els beneficis que comporta ser una Biosphere Destination, es portaran a terme diverses accions amb les empreses tossenques que les permetran posicionar-se i beneficiar-se de l’aposta cap al turisme sostenible perquè des de l'Ajuntament s’aposta per involucrar tots els actors de la destinació en una alineació més sostenible model turístic.

Totes les empreses de Tossa, independentment de la seva mida o tipologia, podran accedir gratuïtament al sistema de gestió i certificació de sostenibilitat empresarial Biosphere Sustainable, una plataforma 100% en línia on podran crear plans de gestió de la sostenibilitat empresarial, totalment personalitzats i connectats amb l'Agenda 2030 i els 17 ODS per mesurar com contribueixen al compliment dels principis i objectius de les Nacions Unides.

Gràcies a aquesta iniciativa, Tossa posarà a l'abast de qualsevol empresa de la destinació l'eina Biosphere, amb la qual podran treballar fàcilment i intuïtivament en processos de sostenibilitat. Per exemple, com ser més sostenible a la meva activitat empresarial o com diferenciar-me i garantir un retorn dels meus productes i serveis aplicant la sostenibilitat. Participant en el programa, les empreses podran aconseguir la seva certificació en sostenibilitat, Biosphere Certified, un segell reconegut a nivell internacional pels principals cercadors i operadors turístics com Google, Booking, Agoda, Easyjet i TUI, entre d'altres, en els seus programes de viatges sostenibles i ecoetiquetes.