Olot vol fer del volcà Montsacopa un atractiu turístic

A finals de 2013 adequaran la gradera i crearan un centre d'intrepretació

El Govern municipal de l’Ajuntament d’Olot s’ha proposat valoritzar el volcà Montsacopa per tal que sigui un important atractiu turístic. La primera actuació que es planteja executar abans de l’acabament del 2013 és l’adequació de la gradera i la creació d’un centre d’interpretació al seu entorn, amb una inversió de 40 mil euros. El primer pas per a la valorització de l’espai és l’aprovació d’una normativa d’usos. En l’últim ple de l’Ajuntament, va quedar sobre la taula per tal que els grups municipals hi facin aportacions.

El Govern municipal ha decidit posar-hi fil a l’agulla i valoritzar el volcà per tal que sigui un important atractiu turístic. La primera actuació que es planteja executar abans de l’acabament del 2013 és l’adequació de la gradera i la creació d’un centre d’interpretació al seu entorn, amb una inversió de 40 mil euros. El primer pas per a la valorització de l’espai és l’aprovació d’una normativa d’usos. En l’últim ple de l’Ajuntament, va quedar sobre la taula per tal que els grups municipals hi facin aportacions. 

El centre d’interpretació de la gradera, la senyalització, la millora dels accessos són només algunes de les actuacions que es preveuen al volcà a curt i mig termini. A més llarg termini, es planteja rehabilitar la fortificació que hi ha a dalt del volcà, entorn de l’ermita de Sant Francesc, i l’habilitació d’un equipament de restauració, per al que cal un acord amb el Bisbat de Girona. Una altra actuació que es planteja a llarg termini al volcà Montsacopa és l’excavació d’un forat de 15 metres de fondàia al centre del cràter. Estarà dissenyat pel despatx d’RCR arquitectes amb l’objectiu de transmetre als visitants la sensació de la proximitat del magma.

 


 
Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.