La Casa dels Animals de Figueres acull la creació de la Federació Animalista de les comarques gironines

Es pretén formar i professionalitzar els voluntaris de les associacions membres

La Casa dels Animals de Figueres (Alt Empordà) ha acollit la constitució de la Federació Animalista de les comarques gironines. Aquesta federació agrupa un total de 23 associacions animalistes i té com a objectiu defensar i protegir el benestar  dels animals i els seus drets, així com també defensar els drets de les associacions membres i representar els seus interessos.

L’objectiu principal de la Federació serà defensar i protegir el benestar dels animals i els seus drets, així com també defensar els drets de les associacions membres i representar els seus interessos.

Sota el paraigua d’una Federació, les associacions membres pretenen fomentar la formació i professionalització dels seus voluntaris i donar-los visibilitat per la gran tasca que fan diàriament de forma totalment altruista i desinteressada.

Alhora, aquesta nova entitat es proposa vetllar pel compliment de la legislació vigent en matèria de protecció animal. En aquest sentit, es vol fomentar el compromís de l’administració i els ens locals en el compliment de la Llei de Protecció dels Animals i es proposarà una col·laboració positiva i estreta per treballar conjuntament per a aquesta finalitat.

Tanmateix, la Federació vol agrupar qualsevol associació animalista, ja sigui de gats, gossos, fures o d’altres espècies, com per exemple l’associació Ave Fenix, que es dedica a protegir aus exòtiques i que també s’ha unit al projecte. I en aquest sentit, es donarà suport a totes les associacions federades, facilitant protocols d’actuació, assessorament i altres eines relacionades amb la seva activitat.