El PP veu 'lamentable, patètic i una indignitat' el veto a Llanos de Luna

Millo assegura que a CiU "no tot els regidors estaven convençuts de fer-ho"

El PP està més que molest amb l'Ajuntament de Girona des que el consistori aprovés una moció de la CUP per declarar persona 'non grata' a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna.

El portaveu dels populars al Parlament i president del partit a les comarques gironines, Enric Millo ha dit en una entrevista a TV3 que és "lamentable i patètic", i que "com a gironí em sembla una indignitat pels gironins". Millo defensa que De Luna "fa la seva feina" i no hi veu cap motiu per "obligar a l'Ajuntament a pronunciar-se" en aquests termes.

El portaveu popular, però, ha afirmat que està segur que no tots els que van votar a favor de la moció ho van fer de bon grat. En aquest sentit, ha posat molt en dubte que tots els edils de Convergència i Unió -al govern de la ciutat- donessin el seu acord al text de manera voluntària. "El que realment lamento no és el vot de la CUP, que proposava la moció, o d'ICV, que ja els coneixem, sinó que estic segur, tot i no poder demostrar-ho, que no tots els regidors de CiU estaven convençuts de votar-ho", ha explicat.

De la delegada del Govern, Enric Millo n'ha parlat com una persona entregada "a la seva feina" i a "fer complir les lleis", i ha explicat que parla català amb ell habitualment i que té "el nivell C de català". "Si parla més castellà és perquè s'expressa millor, perquè és la seva llengua materna i és una llengua cooficial", ha conclòs.