Detinguts dos joves que es feien passar per policies

Els nois van ser interceptats en un control a l'AP-7 amb un vehicle d'alta gamma

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves de 22 anys a Vilademuls (Pla de l'Estany) que es feien passar per policies i portaven armes simulades. Els nois van ser localitzats el 23 de març per uns mossos que estaven realitzant un control de velocitat a l'AP-7, a La Jonquera, i van llançar per la finestra una bossa de color negre.

Mentre una de les patrulles recollia la bossa l'altra va aturar el vehicle infractor a l'alçada del quilòmetre 46, en sentit nord. El turisme estava ocupat per dues persones que vestien un tipus de roba que simulava la d'un cos de policia. Els dos homes portaven dues armes simulades, 43 cartutxos detonadors i un escut de roba dels Mossos d'Esquadra, entre altres.

Els Mossos van detenir el 23 de març a Vilademuls, Mohamed B., de 22 anys, amb domicili a Castelló d'Empúries i Jalal A., de 22 anys, amb domicili desconegut, ambdós de nacionalitat marroquina, com a presumptes d'un delicte d'usurpació de funcions públiques.

Pels voltants de les vuit del matí del dia 23 de març dos indicatius de trànsit, un de paisà i un de logotipat, estaven realitzant un control de velocitat a l'AP-7, sentit La Jonquera, quan van detectar un turisme que excedia la velocitat permesa. Els mossos van observar com el cotxe infractor es col·locava darrera d'un camió de gran tonatge per evitar ser vist pel vehicle logotipat i com els ocupants llençaven per la finestra una bossa de color negre al marge dret de la via.

Mentre una de les patrulles recollia la bossa l'altra va aturar el vehicle infractor a l'alçada del quilòmetre 46, en sentit nord. El turisme estava ocupat per dues persones, les quals vestien un tipus de roba que simulava la vestimenta d'un cos de policia.

El conductor del cotxe portava pantalons de campanya negres amb butxaques laterals, botes militars, cinturó policial i una samarreta de color negre amb una inscripció a la part posterior 'securite', molt semblant a la vestimenta que porten els diversos cossos policials. L'acompanyant del vehicle vestia amb un doble pantaló de color fosc.

Els agents van comprovar el contingut de la bossa i van escorcollar el vehicle. Els dos homes portaven dues armes simulades -una pistola Beretta i un revòlver Magnum-, 43 cartutxos detonadors, un escut de roba dels Mossos d'Esquadra, una jaqueta genèrica de policia local i un esprai de defensa personal no homologat, considerat com a arma prohibida.

També portaven guants, passamuntanyes, eines diverses susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força, i bitllets de diversos països africans -Nigèria, Sud Àfrica, Ghana, Gàmbia, Tunísia, Uganda, Kenya- i dels Emirats Àrabs.

Els dos homes van quedar detinguts per fer-se passar per policies i s'investiga si poden estar implicats en algun robatori o estaven preparant algun fet delictiu. El detinguts, a qui els consten diversos antecedents, passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.