Imputats en un concessionari per manipular comptaquilòmetres

Haurien modificat les xifres per vendre els vehicles a un preu més elevat

Cinc treballadors del concessionari Roca de Sant Joan les Fonts han estat imputades presumptament per manipular els comptaquilòmetres dels vehicles, amb l’objectiu de vendre’ls a un preu més car. La investigació la duu a terme la Guàrdia Civil, que va rebre dues cartes anònimes en què es denunciava que el concessionari venia cotxes amb els registres dels comptaquilòmetres rebaixats. En declaracions a Olot Televisió el responsable del Garatge Roca afirma que els fets denunciats són "absolutament falsos".

Una investigació de la Guàrdia Civil sobre la manipulació de comptaquilòmetres ha acabat amb la imputació de cinc treballadors del concessionari de cotxes Garatge Roca de Sant Joan les Fonts, pels delictes de maquinació per alterar el preu de les coses, falsedat documental i estafa. Presumptament, els imputats haurien modificat les xifres dels comptaquilòmetres dels vehicles per tal de vendre’ls a un preu més elevat. En l’operatiu la Guàrdia Civil va localitzar un centenar de cotxes amb comptadors manipulats i uns trenta afectats. El responsable del Garatge, Miquel Roca, assegura que les acusacions són totalment falses.

Segons ha epxlicat a Olot Televisió Miquel Roca, es pot justificar la manipulació en alguns vehicles "perquè molts d’ells han passat per diverses mans, i per tant no poden evitar procediments anteriors". El responsable es mostra dolgut davant les acusacions, perquè afecten a l’honor de l’empresa.

El jutjat no ha imposat de moment cap mesura cautelar als imputats, ni cap fiança ni de comparèixer als jutjats. Durant l’escorcoll de la Guàrdia Civil tampoc es va trobar cap aparell que servís per manipular els comptaquilòmetres dels vehicles. Segons Garatge Roca, es creu que la investigació ve d’un extreballador despatxat que voldria fer mal a l’empresa de Sant Joan les Fonts. La investigació continua oberta.


Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.