El festival Salat de la Porta Ferrada tanca amb més de 3.000 espectadors

Els pocasts de La Sotana i La Ruina i l’espectacle ‘Bona Gent’ de Quim Masferrer, els més concorreguts

El festival d’humor Salat de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha tancat la seva segona edició amb més de 3.000 espectadors. Entre els espectacles més concorreguts hi ha l’irreverent podcast de futbol La Sotana o el de La Ruina que també va aplegar centenars de persones. Un altre dels més seguits va ser el de Quim Masferrer, ‘Bona Gent’ que es va fer a l’Espai Port i que va servir per obrir el festival.

Des de la direcció del festival destaquen la interacció i la participació del públic en bona part dels espectacles. A més dels podcasts i de Masferrer, també es va poder veure l’espectacle de Luis Lara –Comandante Lara i Cia- i ‘Calladitas estáis más guapas’.

Una exposició de l’artista La Prados al Monestir, El sentido de la birra, l’altre amic i Chiquijamming, van completar la programació de la segona edició del Salat. La directora del Salat, Ana Portomeñe, remarca que han volgut “fer molt partícip al públic” i assenyala que estan “contents” amb la resposta de la gent. “Hem tingut un Salat que creix i ja estem pensant en l’edició de l’any vinent”.

Portomeñe ressalta que el festival d’humor és un “llaç amb els veïns de Sant Feliu” i l’avantsala del Festival de la Porta Ferrada que va arrencar dissabte passat amb la cantant brasilera Marisa Montes. De fet, el Salat és la marca d’humor de la Porta Ferrada que veurà com prop d’una cinquantena d’artistes passaran pels dos espais habilitats –Espai Port i Guíxols Arena-.

Des de l’organització del festival destaquen el caràcter “eclèctic” de la Porta Ferrada. El regidor del certamen, Josep Saballs, assenyala que es tracta d’un “tret característic” de la Porta Ferrada i remarca la vinculació amb Sant Feliu de Guíxols. “És molt difícil que algú no tingui un artista de referència al Porta Ferrada. Hi ha una diversitat que ens permet acostar-nos a tot tipus de públic”, assenyala el regidor.