L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació es reuneix divendres a Sant Cugat

L'entitat aplega 500 capçaleres, entre elles El Gerió Digital

L’AMIC celebrarà la 25a Assemblea General Ordinària de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació el divendres 8 de juliol de 2022 al Teatre Auditori Sant Cugat. Enguany, es commemorarà que l’AMIC compleix 25 anys i es converteix en l’entitat amb el col·lectiu més gran i divers de mitjans de proximitat als territoris de parla catalana, amb més de 500 capçaleres associades entre mitjans digitals i en paper, entre elles El Gerió Digital. Una fita històrica per a una associació que va néixer el 1997 i que ha anat evolucionant i sabent-se adaptar als nous reptes de futur, però sense canviar la seva vocació de servei cap als associats.

L’assemblea anual és la data on es troben tots els associats de l’AMIC i comparteixen inquietuds i propostes per tal de generar sinergies i encarar el futur de la manera que més s’adeqüi a les necessitats de la majoria. Enguany, el president de l’AMIC, Ramon Grau, explicarà els nous objectius i reptes que té l’Associació, enfocats en la innovació i en els nous formats de comunicació.

Després de l’Assemblea se celebrarà un dinar, que comptarà amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla.

Revista 25 anys

L’AMIC presentarà en la seva 25a Assemblea la revista “25 anys d’alta fidelitat. Estem preparats pel futur”, la qual ofereix una mirada de com es troba el sector avui dia, així com els reptes de futur i les tendències, i les experiències dels editors i editores que conformen els mitjans de l’entitat.

També exposarà la memòria d’activitats de l’Associació, els serveis que ofereix l’AMIC i els resultats de l’any 2021. Així com el nombre total d’associats que ha arribat als 508 - 186 mitjans en paper i 322 mitjans digitals-, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que, del total de mitjans de l’AMIC, 301 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.