L'antiga fruiteria de Besalú es convertirà en un bloc d'habitatges i pisos turístics

Ja s'ha enderrocat part de l'edifici situat darrera el Monestir de Sant Pere

L'antiga fruiteria de "can Joan Joan" de Besalú (Garrotxa) ja és pràcticament un vestigi del passat amb l'enderroc que s'hi està duent a terme per donar lloc a un nou edifici que hi allotjarà un bloc d'habitatges i apartaments turístics. Les obres, que es van iniciar mesos enrere impossibilitant la circulació per l'absis del Monestir de Sant Pere, van a càrrec del propietari de la cervesa artesana Hopsters, Nash Dérégnieaux, que encapçala una societat que fa les funcions de promotora.

El seu antic propietari es va jubilar fa quinze anys, tancant el negoci i intentant vendre tot l'habitatge, de tres plantes, per un preu milionari que mai va aconseguir. Des d'aleshores s'ha quedat sense ús, completament abandonat. El fet que es permeti l'enderroc és perquè no es considera un edifici protegit, com sí ho són els situats a pocs metres de distància a la Plaça de la Llibertat, tanmateix, els promotors de les obres conservaran alguns elements antics que ja existien a la façana.

La distribució de l'edifici serà d'un local de restauració amb apartaments turístics a la planta baixa, quatre pisos de lloguer al segon pis i dos més al tercer i últim. Les obres està previstes que finalitzin el 2023 sense data d'obertura encara fixada.