Caldes de Malavella celebra uns Glopets d'estiu sense restriccions després de dos anys

S'han programat activitats des del 8 de juliol i fins el 16 de setembre

El municipi de Caldes de Malavella (Selva) ho té tot a punt per celebrar, un any més, els Glopets d’estiu. Es tracta d’una programació cultural multidisciplinar que aplega des de concerts a tallers, passant per cinema o espectacles infantils. Aquesta edició deixa enrere l’ombra de la covid-19 de les darreres dues edicions i torna a la normalitat. 

Per al Regidor de Cultura, Dani Sancho: “aquest any hem confegit una programació ben variada, amb el desig d’abastar tots els públics”. I és que la oferta començarà el proper 8 de juliol amb el concert “Espero meravelles” amb Mirna Vilasís. Altres artistes que trepitjaran terra caldenca seran els Copdemar, Martin Templum Domini, Indira Ferrer, Antoni Mas i Sveta Truskha, Pol Wagner, Les Cruet, Genni i Aleks Locksmith o Maria Hein. Els gèneres musicals són molt diversos, hi ha hardcore, pop o lírica entre d’altres. 

Per als més petits hi ha preparats diferents tallers com el d’escriptura per a infants (els dilluns de juliol) o el taller d’experiments (11 de juliol). El 21 de juliol hi ha programat un espectacle infantil a càrrec de la companyia El Príncep Totilau. Tot seguit UniSo oferirà un taller de percussió africana al jardí de la biblioteca.

Pels amants del setè art, una vegada al mes es programa una sessió de cinema a la fresca, els títols de les quals s’aniran desvetllant a mesura que s’acostin les sessions per mantenir la intriga i la sorpresa (14 de juliol, 18 d’agost i 1 de setembre). 

Els darrers Glopets d’Estiu de l’actual biblioteca

La programació dels Glopets d’Estiu es treballa des de l’Àrea de Cultura i des de la Biblioteca Municipal, equipament que acull part dels esdeveniments. Els propers mesos han de començar les obres de la nova biblioteca – centre cívic i per això els d’enguany podrien ser els darrers Glopets a la seu actual tal i com es coneix fins ara. 

El nou projecte, amb un cost de prop de 4MEUR, combinarà l’edifici actual amb l’edifici de l’antic ajuntament que hi està a tocar. La previsió és que s’executi en un període de 3 anys. L’equipament ocuparà uns 1600m2 i serà l’epicentre de l’activitat cultural a Caldes amb sales per a infants i joves, per a les entitats, per fer-hi exposicions i conferències així com un espai per fer-hi ràdio.