Detingut un aspirant a la Guàrdia Urbana de Figueres per narcotràfic

També se l'acusa de pertinença a organització criminal i blanqueig de diners

Un aspirant al cos de la Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) va ser detingut per la Guàrdia Civil el passat 23 de juny a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) acusat de narcotràfic, pertinença a organització criminal i blanqueig de diners.

L'arrestat, que estava fent el curs bàsic a l'Escola de Policia de Mollet del Vallès segons assenyala El Punt Avui, va ser enxampat juntament amb quatre persones més i es va comissar una important partida de droga i diners en efectiu amb bitllets fraccionats. Dels cinc detinguts, quatre van ser posats a la presó i només l'aspirant a policia va ser deixat en llibertat sota fiança de 3.000 euros. La investigació es va iniciar fa més de dos anys i no es descarten més detencions.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Figueres va ser notificat posteriorment a la detenció, com també l'Escola de Policia, informant de l'arrest i ordenant un expedient que comporta la retirada de sou i feina, malgrat encara no havia portat ni un sol dia l'uniforme de la Guàrdia Urbana ni realitzat cap servei per la capital de l'Alt Empordà, només rebia el salari mínim que correspon a la seva formació mentre està a l'escola de Mollet.

El consistori diu que s'encarregarà de que no treballi mai com a agent fins un cop s'hagi resolt el procediment judicial. El detingut va superar les oposicions obertes per a cobrir vuit places que va convocar el 31 de maig per a fer tasques de comissió de serveis per a agents provinents d'altres cossos policials.