Troben el cadàver d'un home surant al mar prop de Cadaqués

Podria ser l'home de 69 anys desaparegut fa tres setmanes en ple temporal

Una dona que feia caiac per la zona de l'illa de Port Lligat de Cadaqués (Alt Empordà) ha trobat un cadàver surant al mar a primera hora de la tarda. El cos és el d'un home i s'investiga si podria tractar-se del francès de 69 anys que va desaparèixer ara fa tres setmanes en plena llevantada.

Els equips de rescat i els Mossos d'Esquadra s'han posat en contacte amb la família del desaparegut, que no es troba al poble, per demanar detalls que permetin identificar-lo.

El cadàver encara conserva peces de roba (pantalons, cinturó i sabates) però és irreconeixible perquè portava molt temps a l'aigua. La zona on s'ha localitzat, coneguda com Es Pedregat, està a poca distància d'on va desaparèixer el francès.

La troballa del cadàver l'ha feta una dona que sol estiuejar a Cadaqués i que aquesta tarda havia sortit amb caiac per l'illa de Port Lligat. A la zona coneguda com Es Pedreguet, surant al mar i ancorat entre unes roques, la dona ha descobert el cos d'un home.

El cadàver estava bastant deteriorat, però encara conservava algunes peces de roba. De cintura cap amunt anava nu, però portava pantalons texans, cinturó (amb una marca característica) i sabates. Una unitat de submarinistes ha rescatat el cadàver i l'ha portat fins a la platja per fer-ne l'aixecament.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara si es pot tractar del francès de 69 anys que porta tres setmanes desaparegut. De fet, la zona on s'ha localitzat el cos, es troba a poca distància del lloc on es creu que el mar el va engolir (entre 300 i 400 metres).

La policia s'ha posat en contacte amb la família del desaparegut, que des de fa més d'una dècada té casa a Cadaqués, on hi passa èpoques de l'any. Ara, però, la família havia tornat a França i s'espera que, en les properes hores, puguin identificar les peces de roba o aportar alguna pista que permeti determinar si el cadàver és del desaparegut.

El cos no presenta signes de violència. En les properes hores, els forenses li faran l'autòpsia per intentar aclarir les circumstàncies de la mort i també extrauran mostres d'ADN.

Arrossegat pel temporal

L'home que va desaparèixer ara fa tres setmanes a Cadaqués va ser arrossegat pel temporal. El dia 6 de març, en plena llevantada, ell, la seva dona i el seu nét van sortir a passejar a la tarda. Tots tres van decidir fer el camí que uneix les cales de s'Alqueria petita amb s'Alqueria gran.

Aleshores, el temporal de llevant encara era molt fort. Com que es va posar a ploure, la dona i el nét van decidir tornar a casa, però l'home els va dir que es quedava una estona més caminant. A partir d'aquí, ja no el van veure més. Al cap de poques hores, pels voltants de les vuit del vespre, la dona en va denunciar la desaparició i es va posar en marxa un dispositiu de recerca.

Durant tres dies, efectius dels Bombers, Policia Local, Salvament Marítim, SEM i Mossos d'Esquadra van pentinar la zona intentant trobar el desaparegut. El dia 9 de març, es va decidir suspendre la recerca.