La vaga de Ryanar i Easyjet generen dos retards a l'Aeroport de Girona

Al Prat s'han registrat quatre vols cancel·lats i 62 retards

Almenys quatre vols han estat cancel·lats aquest dissabte i 62 han sortit o aterrat amb retard als aeroports catalans arran de la vaga de tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet. Segons el sindicat USO, 41 vols de Ryanair han patit retards a l'aeroport del Prat i a l'aeroport de Girona-Costa Brava dos –un d'anada i un aterratge– tampoc han anat a l'hora programada. 

Els vols cancel·lats fins a les 19.00 hores són els que cobrien la ruta Barcelona-Stansted, al Regne Unit, i Barcelona-Palma per a Ryanair, que no han fet ni el trajecte d'anada ni el de tornada. Pel que fa a Easyjet, hi ha hagut 21 vols que han patit retards a Barcelona.

Aquest dissabte és el segon dia en què coincideixen les vagues dels tripulants de les dues companyies. Al conjunt de l'Estat espanyol la protesta ha provocat l'anul·lació de 16 vols de Ryanair i 9 d'Easyjet i un total de 339 demores. Els treballadors exigeixen que se'ls equiparin les condicions laborals a les d'altres bases europees, com França o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, a més, un nou conveni.