Arriba el 9è Desemboca Rock'nRoll de Castell d'Aro que recupera el concert-vermut

S'han programat quatre actuacions gratuïtes

Novena edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival el proper dissabte 2 de juliol (21 h) a la Sala Polivalent de Castell d’Aro (Baix Empordà). Una proposta gratuïta, que aposta per fer arribar el rock’n’roll, el garatge, el rhythm’n’blues, el soul, el punk i la psicodèlia al cor de la Costa Brava i al bell mig de l’estiu, des de fa gairebé una dècada amb formacions capdavanteres en els seus gèneres i que combina la mirada catalana i estatal amb la vessant internacional. Organitza l’entitat local Arocinema amb el suport institucional de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament -format de públic a pista i servei de bar-, però qui vulgui garantir-se l’accés pot fer reserva prèvia en línia: 3 euros (inclou consumició) o 5 euros (consumició i xapa commemorativa).

Després de la suspensió de l’edició 2020 arran de la covid-19, l’any passat es va recuperar el Desemboca amb algunes adaptacions en relació al format habitual: es va concentrar en una única jornada -enlloc de les dues habituals-, i es va estrenar la Sala Polivalent de Castell d’Aro com a espai escènic -enlloc de la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro-. Enguany es mantenen aquests dos canvis, però es recupera la proposta de concert-vermut, diumenge 3 de juliol (13 h) a El Golfo Food & Drinks de Platja d’Aro -entrada lliure- amb la barreja de punk, country i blues de petit format que proposa el duet Rusted (Jordi Anticó i Maurici Galofré).

Enguany en els concerts de nit, hi actuaran els barcelonins amb arrels brasileres i franceses Les Rencards (amb música ferotge feta de rock’n’roll, freakbeat i garatge); els murcians Los Malinches (banda referent de l’escena beat psicodèlica europea amb els discs En el Agua, 2018; i Piel de Lince, 2021); els malaguenys The Oddballs (amb una proposta de sons foscos de rock’n’roll dels 50 i el garatge més punk que han reflectit en els seu darrer treball Tales of Error); i des de Montpeller clouran la vetllada Les Lullies (un banda de rock’n’roll que ha fet estada a multitud de festivals arreu d’Europa, a Canadà i als Estats Units).

Amb el pas de les successives edicions, el Desemboca ha anat modulant espais, programació i horaris a la recerca del millor format per consolidar i donar identitat pròpia a un dels pocs festivals de les comarques de Girona dedicat de manera íntegra i sense complexos al rock’n’roll sense filtres. Una programació que amb sis edicions ha acollit les actuacions, entre d’altres, de Guadalupe Plata, Los Tones, Los Chicos, The Shivas, Flamingo Tours, The Excitements, The Limboos, Thee Blind Crows, The Slingshots, The Youth, Los Retrovisores, Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Cowbell, Powersolo, Ming City Rockers, Los Estanques, Los Bengala o Fetus.

Alhora el Desemboca Rock’n’Roll Festival configura una de les cincs propostes musical d’estiu 2022 al municipi i que es va iniciar amb 8è Festival Xalaro d’espectacles familiars el passat 18 i 19 de juny, amb una vintena d’actuacions i els concerts de Las Karamba o El Pony Pisador. Les Nits de Jazz a Platja d’Aro celebren el seu 25è aniversari a Cavall Bernat, amb nou concerts gratuïts, un cada divendres de l’1 de juliol al 26 d’agost (23 h) -Liceu Big Band, La Vella Dixieland, Barcelona Gospel Messengers o The Lindy Hoppers Band, entre d'altres.

La 39a Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat tindrà com a protagonistes Port Bo, Americanus, i Son de La Havana (dissabte 9 de juliol · 22.30 h). Darrerament, el dissabte 24 de setembre (20.30 h) al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro serà el torn del 10è FestiSurf Costa Brava amb MFC Chicos, The Barbwires, 13th Magic Skull i Pelomono. També durant l’estiu destaquen les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (14-17 de juliol), Platja d’Aro (11-15 d’agost) i Castell d’Aro (6-11 de setembre); i el cicle de sardanes i havaneres en escenaris de petit format.