Figueres amplia les projeccions nocturnes de l'obra de Dalí i crea un nou cicle de cinema dalinià

La campanya comença al juliol i fins el 4 de setembre

Torna el 'Dalí de Figueres'. Els propers mesos de juliol i agost i fins al 4 de setembre, la ciutat de Figueres intensificarà la presència daliniana als seus carrers. En aquesta segona edició, hi ha diverses novetats. Una d’elles és l’ampliació de les projeccions nocturnes d’obra de Dalí.

A més dels quatre edificis singulars que ja es van il·luminar l’any passat  ̶Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, Casino Menestral i Escorxador ̶ s’hi afegeixen la plaça de les Patates, la façana de la Biblioteca i la plaça Catalunya. Durant els dies d’estiu, s’instal·laran 10 figures de 2 metres d’alçada amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals, situats en espais importants en la trajectòria de l’artista figuerenc.

El projecte  Dalí de Figueres està organitzat conjuntament per la Fundació Gala-Salvador Dalí i l’Ajuntament de Figueres. A més d’aquestes accions que es desenvoluparan cada dia, se celebraran moltes accions paral·leles com són les visites guiades en quatre idiomes: Ruta Dalí, rutes enoturístiques, visita a l’església de Sant Pere i visita teatralitzada sobre el Dalí infant.

Els dijous, "Dalí nocturn: films surrealistes"

En el marc del Dalí de Figueres, a l’entorn del Museu, els dijous a la nit s’ha programat Dalí nocturn: films surrealistes. Amb la col·laboració del cineclub Diòptria, es projectaran 3 films de Salvador Dalí: Un chien andalou de 1929 i L’âge d’or de 1930, ambdós dirigits per Luis Buñuel i que tenen per guionistes el mateix Buñuel i Salvador Dalí, i Impressions de l’Alta Mongòlia-Homenatge a Raymond Roussel de 1975, dirigit per José Montes-Baquer. Tindran lloc el 4, 11 i 18 d'agost.