Set joves becats a Salt inicien el curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu

Forma part del Programa Referent d'Ocupació

Set joves de Salt (Gironès) becats per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Salt han iniciat aquesta setmana el curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu impartit des del Consell Esportiu de Gironès a partir del Programa Referent d’Ocupació. La formació té l’objectiu de facilitar la seva emancipació i esdevenir referents positius per als més petits del municipi.

Aquest curs permet treballar com a monitor/a d’activitats poliesportives en casals, estades i/o campus esportius organitzats per consells esportius, ajuntaments, patronats municipals, AMPAs, centres educatius i entitats esportives.

Els set joves han estat seleccionats per la seva passió per l’esport i per haver-lo practicat.

  • L’Elodie i en Yefry estan vinculats al Club Bàsquet Salt, ell com a jugador i ella com a entrenadora dels més petits del club.
  • La Carla i la Yanira han estat molts anys jugadores de futbol, i la Carla actualment és membre del club Swimfaster de Salt, on competeix en natació.
  • L’Anna porta molts anys jugant a handbol a la Unió Esportiva Sarrià.
  • En Nabil, és jugador de futbol al CF Sta. Eugènia.
  • L’Ousama practica kickboxing i també ha jugat a futbol.

Tal i com expliquen, “fer aquest curs representa per a nosaltres una oportunitat de transmetre als més petits els valors esportius i poder treballar en allò que més ens agrada, l’esport”.

Tots ells, tenen setze anys o més i titulació d’ESO, els dos únics requisits per realitzar el curs, el qual consta de 100 hores teòriques i 150 hores de pràctica que han de realitzar en una entitat esportiva.

Des del Programa Referent d’Ocupació juvenil, programa impulsat pel Servei Públic d’Ocupació i cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació juvenil i el Fons Social Europeu, també es becarà a joves de Salt per realitzar la formació de Tutor/a de joc, formació en l'arbitratge pedagògic per les lligues escolars de futbol 7.