Figueres aprova definitivament la millora de climatització de l'edifici de serveis tècnics

El canvi suposarà una inversió de 230.000 euros

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat avui l'aprovació definitiva del Projecte executiu d'obres per a la climatització de les plantes primera i segona de l'edifici de serveis tècnics de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), situats damunt de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Aquests treballs han de servir per a actualitzar el sistema de calefacció i refrigeració de l'edifici per un de més modern i eficient energèticament. El seu pressupost d'execució és de 230.228,19 euros (IVA inclòs).

L’edifici objecte del projecte és un edifici de dues plantes sobre rasant: planta baixa, planta primera , planta segona. La planta baixa, de major superfície és ocupada per la Guàrdia Urbana, i la resta de plantes (de menor superfície) s’hi troben diferents departaments dels serveis tècnics municipals. Es tracta d’un edifici aïllat, construït l’any 1994 i disposa d’una superfície total de 3.114 metres quadrats.

Addicionalment, a la mateixa parcel·la hi ha un aparcament subterrani, en dues plantes soterrades que ocupa una superfície total de 3.662 metresq uadrats. Un apart d’aquest aparcament és utilitzat per els serveis tècnics municipals de l’Ajuntament i per la Guàrdia Urbana (ús restringit).

El projecte

Després de les diferents visites i reunions amb els tècnics municipals de Figueres, es demana per part dels mateixos que el sistema sigui adaptable a futurs canvis en la distribució de les oficines i que la climatització es realitizi mitjançant fancoils tipus “cassette”. Per tot això, s’opta per projectar un sistema de climatització basat en una bomba de calor reversible aire-aigua que alimentarà Fancoils de sostre tipus “cassette” distribuïts per les diferents zones tèrmiques de l’edifici.

Aquest sistema haurà de ser capaç d’adaptar-se a les possibles modificacions en la distribució de les oficines. Per tant, cada Fancoil podrà funcionar de manera independent, tindrà la seva aportació d’aire de ventilació. En la solució proposada, la zonificació del sistema de climatització serà individualitzada per cada estança gràcies al sistema de control Airzone (aquesta zonificació podrà ser modificada molt fàcilment ja que es pot combinar amb termòstats extres tipus “radio” sense cablejat).

La ventilació es realitzarà mitjançant un recuperador de calor situat a la coberta. L’aportació d’aire net es farà directament als Fancoils, en canvi l’extracció es farà mitjançant reixetes situades al sostre de cada espai. Per tal d’adaptar el funcionament del sistema de ventilació a la ocupació real de l’edifici, aquest es controlarà mitjançant sondes de CO independents per a cada planta. La bomba de calor escollida té una potència de 117 KW per a la refrigeració i 118 KW per a la calefacció.

Els treballs tenen un termini d'execució de tres mesos i es desconeix quan donaran inici.