El Girona FC goleja i dormirà segon

Ambient de festa a Montilivi, que presentava la millor entrada de la temporada, per veure el 4-0 davant el Mirandés

El Girona no afluixa en la seva lluita per l’ascens i avui ha tornat a golejar a casa, en aquest cas davant el Mirandés, per 4-0. Els gols de Migue, Felipe i Acuña col·loquen als blanc-i-vermells en zona d’ascens directe a Primera Divisió, a l’espera del que facin demà l’Almeria i l’Alcorcón. Ambient de luxe avui a Montilivi, que ha presentat la segona millor entrada en els cinc anys a Segona, i que ha acabat fent l’onada, corejant alguns dels jugadors i intercanviant càntics entre un i altre costat del camp. L’única nota negativa ha estat que Migue no jugarà el proper partit, al camp del Numància, després de veure la seva cinquena groga. El que avui ha quedat clar és que l’equip és una pinya, i que la ciutat i l’afició estan cada cop més units amb l’equip.

Molts canvis respecte el partit de Huelva

Fins a sis canvis en l’onze del Girona respecte el partit de Huelva. Migue ha tornat a l’eix de la defensa després de complir un partit de sanció per l’expulsió davant el Còrdova. També ho han fet el ‘trio’ de mitges puntes Felipe, Jandro i Jofre. Eloi Amagat ha estat l’encarregat de substituir al sancionat Luso al centre del camp, i David Juncà ha passat a ocupar el lateral esquerre enlloc de David García, que ha caigut de l’alineació a última hora a causa d’una sobrecàrrega a la cuixa. A les files del Mirandés la gran absència ha estat Pablo Infante, que es va donar a conèixer a nivell estatal després de liderar el seu equip fins a les semifinals de Copa l’any passat, torneig del que va ser pitxitxi amb set dianes. Encara recuperant-se d’una lesió, no ha viatjat ni a Girona. La cara coneguda dels vermells, avui de verd pistatxo, era l’ex davanter blanc-i-vermell Asier Goiria, que ha començat a la banqueta i no ha entrat fins el 66’, amb el partit més que sentenciat.

Xifra rècord, 9.003 espectadors per veure una primera part igualada, en què el Mirandés ha plantat cara a un Girona imprecís i amb poques ocasions clares. Els locals no es trobaven còmodes davant un conjunt que necessita guanyar per ampliar distàncies amb el Racing de Santander, que ha tornat a perdre i segueix enfonsant-se en el pou de la classificació. Anades i vingudes d’un i altre equip sense acabar de connectar als metres finals. Ni Jofre al 4’ ni Acuña al 6’ han pogut finalitzar bé les seves respectives ocasions. El paraguaià ha pressionat molt a dalt, i fruit d’aquesta insistència ha estat a punt de robar-li la pilota a Goitia, si no fos perquè el rebot ha acabat afavorint el porter visitant i Acuña patinant.

Migue obre la llauna

Tampoc ha vist porteria al minut 13, quan una gran combinació amb Felipe l’ha deixat sol en l’u contra u. La seva rematada ha sortit fora per un pam, com la de Jandro al 40’, quan Felipe li ha servit la passada de la mort dins l’àrea petita després d’una gran jugada personal per banda dreta. Deu minuts abans, però, els gironins s’havien avançat gràcies a Migue, que ha aconseguit la seva primera diana aquesta temporada al pentinar una bona centrada amb rosca de Jandro. El premi ha arribat en la segona falta servida pel de Mieres des del vèrtex de l’àrea, que ja havia buscat la mateixa jugada escassos minuts abans.
L’ocasió més clara pels visitants ha arribat de la mà de Díaz de Cerio, que després de trencar el fora de joc i fer-li una sotana a Migue ha disparat amb la punta de la bota fregant l’escaire. Al final 1-0 a la mitja part, que haurien estat dos si no fos pel poc encert de Jandro al minut 40.

Felipe sentencia amb dos gols

A la represa el Mirandés ha sortit amb tot per buscar l’empat, i a punt ha estat d’aconseguir-ho sinó fos perquè el linier ha aixecat el banderí per anul·lar per fora de joc el gol de l’empat després d’un servei de córner. Coses del futbol, en la següent jugada Jandro s’ha inventat una passada entre línies per Felipe, que ha guanyat per velocitat l’esquena de la defensa i ha definit amb calma davant Goitia.

El menut davanter no n’ha tingut prou i al 58’ ha aprofitat una recuperació de Jose a tres quarts de camp per sortejar, amb un cop de cintura, el porter visitant i sentenciar així el matx. Setè gol en lliga del barceloní, que ha estat ovacionat pel públic quan Rubi l’ha substituït.

Acuña fa el quart i iguala Benja

Un dels altres ovacionats de la tarda ha estat Javi Acuña, que ha pujat el quart en el marcador al rematar, amb la garra que el caracteritza, un córner de Jandro. El ‘Toro’ s’ha elevat per sobre tota la defensa per empènyer amb força amb el cap la pilota al fons de la xarxa. Onzena diana en el seu compte particular, empatant amb Benja com a màxim realitzador de l’equip. Els gironins han tornat a delectar-nos amb una gran tarda de futbol. 54 punts a la butxaca i a dormir segons. La ciutat, ara sí, està volcada amb l’equip. Girona té tot el dret a somiar.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Jose, Migue, Richy, Juncà; Tébar, Eloi; Felipe (Pere Pons, 73’), Jandro (Toni Moral, 86’), Jofre; Acuña (Ion Véñez, 76’).
CD MIRANDÉS: Goitia; Iribas, César Caneda, Javi Soria, Álvaro Corral; Ruper, Martínez (Martins, 61’); Mújika, Sergio Suárez (Morán, 43’), Muneta (Goiria, 66’); Díaz de Cerio.
GOLS: Migue: 1-0 (minut 30); Felipe: 2-0 (minut 53); 3-0: Felipe (minut 58); Acuña: 4-0 (minut 70).
ÀRBITRE: Pedro Sureda Cuenca (Comitè Balear). Ha ensenyat targeta groga als locals Migue (64’) i Richy (86’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la jornada 30 de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 9.003 espectadors.