Girona acull a partir del 30 de juny el 4rt Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura

Està organitzat per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill – UdG

El quart Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura es durà a terme els dies 30 de juny al 2 de juliol l’Auditori Josep Irla de Girona. Aquest Congrés és el primer a ser organitzat a Girona per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill – UdG i sota la tutela de la Comissió de Ciència i Literatura DHST/ IUHPST, la qual va ser fundada el juliol 2013 a Grècia.

En altres edicions les ciutats que han acollit l’esdeveniment han sigut Atenes, Polleau (Austria) i París. L’elecció de Girona com a seu d’aquest esdeveniment es justifica per dos motius. En primer lloc, perquè és una de les destinacions turístiques preferides a Europa i un referent per a molts turistes d’arreu del món; i en segon lloc, per la implicació de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill – UdG, d’establir ponts entre les diferents disciplines dels àmbits científic i humanístic, de tal manera que es trobin noves vies de diàleg prou enriquidores per a treballar en una visió de conjunt del coneixement.

La quarta edició del congrés reunirà més de 150 erudits aficionats a la Ciència i Literatura procedents de tot el món per debatre i aportar diàleg en les diferents perspectives de les matèries. El congrés aglutinarà conferències magistrals, ponències i taules rodones.

La conferència inaugural anirà del Dr. Juan F. Campo, metge assistencial a la Clínica Bofill i ponent habitual de la Càtedra Dr. Bofill, “La pesta en l'art occidental.”

Divendres al matí el Dr. Jorge García López, professor a la UdG, oferirà la conferència: “Ciencia, filosofía y literatura en la primera ilustración española: el caso de Martín Martínez”. I per acabar el dia l’historiador i professor de l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials de París, més coneguda com EHESS: Jordi Canal, conclourà amb la seva conferència titulada: “Civilització contra barbàrie? Euclides Da Cunha, Mario Vargas Llosa i la guerra de Canudos.”

I per concloure l’acte, el Dr. George Vlahakis, membre del comitè científic, investigador i conferenciant dins la Universitat Oberta Hel·lènica a Patras, Grècia; ens oferirà la conferència: “Ciència i Literatura a règims autoritaris europeus”

Altres temes que es tractaran a les taules rodones són:

  • Ciència i religió
  • Poesia i ciència
  • Literatura i medicina
  • Conflictivitat social i ciència
  • Metàfores i creativitat a la ciència
  • Ciència i filosofia
  • Física, química i literatura
  • Humanitats digitals