Platja d'Aro ofereix 49 visites guiades al llarg d'aquest estiu

Són catorze més que l'any passat

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ofereix per aquest estiu un programa de 49 visites guiades i activitats de descoberta, del 28 de juny al 18 de setembre (19 h), 14 més que l’any passat, recuperant aquelles propostes que no s’havien pogut desenvolupar durant la pandèmia. Totes tenen un cost de 2’50 euros per persona (destinats a projectes socials), les places són limitades i cal reserva prèvia obligatòria al portal entrades.platjdaro.com. Hi ha iniciatives amb guia local, familiars, teatralitzades, escultòriques, naturalistes i també la jornada enològica DO Porcianus. Algunes s’ofereixen en català, d’altres també en castellà i algunes amb francès i anglès.

Qui ho vulgui pot visitar del Nucli Antic de Castell d’Aro, declarat també Bé Cultural d’Interès Nacional, gràcies al conjunt de carrers empedrats, el Castell de Benedormiens i l’església de Santa Maria: català i anglès (dimarts 28 de juny, 12 i 26 de juliol i 16 i 30 d’agost); i castellà i francès (dimarts 5 i 19 de juliol, 2 i 23 d’agost i 6 de setembre). La mateixa estructura s’utilitza per gaudir del Camí de Ronda de S’Agaró, un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional gràcies a un itinerari que esdevé passeig envoltat per un model de ciutat-jardí mediterrània d’estil noucentista, dividint les jornades en funció de l’idioma: català i anglès (dimecres 29 de juny, 13 i 27 de juliol, 17 i 31 d’agost) i castellà i francès (dimecres 6 i 20 de juliol, 10 i 24 d’agost i 7 de setembre). I també per a la vista al Camí de Ronda de Platja d’Aro -antic traçat per controlar el contraban de les poblacions costaneres amb un recorregut entre pins, caletes i túnels entre roques- i la Vil·la Romana de Pla de Palol -l’assentament que explotava el cereal, oli i vi i que aprofitava el port natural de Cala Rovira per exportar-lo:- català i anglès (dijous 21 de juliol i 25 d’agost) i castellà i francès (dijous 7 de juliol i 11 d’agost).

També hi ha dues propostes a l’entorn del recentment ampliat Parc dels Estanys de Platja d’Aro, un espai de 150.000 m2 que recupera els antics aiguamolls de la zona, on hi fan estada fins a 250 espècies d’ocells cada any i que també alhora ha esdevingut espai expositiu a cel obert d’escultures a cel obert. Per combinar aquestes dues vessants, s’ofereix la visita guiada escultòrica en català (dijous 14 de juliol i 1 de setembre) i castellà (dijous 4 i 18 d’agost). També la visita naturalista de la mà del Grup Natura Sterna, en català i castellà (dissabtes  16 i 30 de juliol i 13 i 27 d’agost). L’activitat familiar Anem a la granja? al Mas Can Juanals de les Eroles a Castell d’Aro, és en català i permet als infants de 3 a 7 anys feinejar als seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar (dilluns 4 i 18 de juliol i 29 d’agost -18.30 h- i dissabte 17 de setembre -17.30 h- adaptada a persones amb TEA).

La visita teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró a càrrec de la Cia. La Minúscula, en català i apta per a tots els públics, es planteja a partir de la trobada d’un director de cinema i el seu equip que convertiran per un dia l’espai en un plató de cinema on diversos personatges reviuran de manera distesa i participativa l’època més cinematogràfica d’aquest indret, escenari de films com Pandora y el holandés errante amb Ava Gardner, Mister Arkadin d’Orson Welles, El jardinero español amb Dirk Bogarde o De repente, el último verano amb Elisabeth Taylor (divendres 8 i 22 de juliol i 5 i 26 d’agost).

Les visites familiars teatralitzades a Castell d’Aro també amb al Cia. La Minúscula ofereixen, en català, la possibilitat de descobrir el seu nucli històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (dilluns 25 de juliol, 8 i 22 d’agost). La mateixa companyia protagonitza les sessions en català de Contes màgics al Parc dels Estanys de Platja d’Aro amb petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics per a infants a partir de 3 anys (dilluns 11 de juliol i 1 d’agost); i també les visites teatralitzades a la Vil·la Romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (segles I aC-VII dC), divendres 15 i 29 de juliol; i 19 d’agost.

Darrerament, el diumenge 18 de setembre se celebrarà jornada temàtica D.O. Porcianus a la Vil·la Romana de Pla de Palol amb activitats infantils, visita a les termes i tast de vins per als adults (en català, castellà i llenguatge de signes en català). També tot l’estiu -com tot l’any-, i de manera autònoma, es pot fer La gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí: amb l’ajuda d’un plànol que es lliura l’Oficina de Turisme o als establiments amb el segell Platja en Família i d’un conjunt de pistes que incorpora el mateix, cal cercar una dotzena de petites plaques amb la imatge de la mascota de turisme familiar a diversos espais emblemàtics. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en les caselles del planell. Un cop completat, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme per rebre un obsequi. Hi ha tres itineraris, un per cada nucli, i tres regals segons el grau de dificultat.