Centenars de persones es reuneixen a la Processó dels Dolors de Besalú

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va seguir l'acte

Aquest divendres al vespre s'ha celebrat a Besalú la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, que és festa local. El prior de l'any passat, Francesc Grau i Gratacós ha lliurat el penó a la prior d'aquest 2013, Montserrat del Pozo. Com és tradició a dos quarts de nou el Cos d'Estaferms i el Maniple de Manaies han desfilat pels carrers del poble i han anat a buscar el prior i les autoritats.

Tot seguit a la Plaça de la Llibertat s'han lliurat els premis del IV Concurs de Dibuix de la processó dels Dolors que enguany ha recaigut a Pau Serra en la categoria d'Educació Infantil; Laia Bassols en la de Cicle Inicial; Pau Trill al Cicle Mitjà, Arnau Fernández al Cicle Superior i Àlex Benejam de Secundària. També s'ha concedit un accèssit a l'Emma Vilagran.

A més també s'ha entregat el guardó a Manel Juncà i Martí Guillamet, del Maniple de Manaies, en reconeixement pels seus quinze anys de participació a la processó. A les nou del vespre i a l'església de Sant Pere ha sortit la tradicional processó penitencial, amb els passos vinents, la imatge de Crist i de la Mare de Déu dels Dolors que presideix la desfilada. Entre les autoritats d'enguany hi havia la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el bisbe emèrit de Girona, Carles Soler i Perdigó. 

Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.