Sancionen un grup de joves per saltar sobre el capó de dos vehicles a Calella de Palafrugell

La Policia Local els identifica per vídeos publicats a les xarxes

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) sancionarà un grup de joves que aquest cap de setmana van saltar sobre el capó d'un cotxe i van fer altres bretolades en un altre vehicle. Els agents ja han denunciat un dels joves, que rebrà una multa, mentre està identificant a la resta de persones que haurien participat en aquestes accions incíviques.

El cos local ha pogut identificar un dels autors dels fets a través dels vídeos que hi havia penjats a les xarxes socials. Des de l'Ajuntament de Palafrugell han anunciat que no toleraran cap acció incívica ni cap bretolada similar i es mostren dolguts per la imatge que dona del municipi, quan no representen el tipus de turisme que hi ha a Calella.

Les imatges que s'han difós per xarxes socials es van gravar el cap de setmana de Sant Joan. Al vídeo s'hi veu un grup de joves al passeig de la Torre de Calella de Palafrugell. Van ben vestits i, possiblement, beguts. Els nois van baixant pel passeig mentre un d'ells porta una senyal de trànsit a les mans i dos més estan damunt el capó d'un cotxe.

Les imatges també ensenyen com un dels brètols passa d'un cotxe a l'altre, saltant pel capó, i un tercer comença a donar puntades de peu a un retrovisor d'un tercer vehicle, fins que aconsegueix trencar-lo. El grup de joves s'allunya pel passeig mentre van cridant frases com "A prendre pel sac!" o bé "Que vingui la policia, que som tot nois!".

Arran d'això, i després que els alertessin, la Policia Local de Palafrugell i els Mossos van obrir una investigació. Gràcies al vídeo que va gravar un testimoni, i que s'ha difós per xarxes socials, la Policia Local ja ha aconseguit identificar un dels brètols. Se l'ha denunciat i se li interposarà una multa.

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra, que han recollit dues denúncies per danys, també han obert diligències. Tots dos cossos treballen per identificar el grup de joves i, segons especifica la Policia Local, a més de denunciar-los a tots també se'ls reclamarà l'import de les destrosses que van provocar als cotxes aparcats.

Des de l'Ajuntament de Palafrugell subratllen que, tot i tractar-se d'un "fet puntual", la policia treballarà per prendre "mesures i aturar aquesta mena d'actuacions". El consistori també subratlla que el vídeo, que s'ha fet viral a xarxes, en cap cas representa "el tipus de turisme que hi ha al municipi".

L'alcalde, Joan Vigas, afirma que "dins les possibilitats que té l'Ajuntament a nivell de normatives i ordenances, no es toleraran aquestes actituds incíviques". "Les normes de convivència són per a tothom i s'han de complir", ha subratllat.