Comença el compte enrere pel Girona FC

Els de Rubi reben el Mirandés a les 20:00h (Esport 3) amb l'objectiu d'encadenar la tercera victòria consecutiva

Arriba l’hora de veritat. A falta de 12 jornades pel final i quarts a la classificació, ja ningú nega que el Girona és un ferm aspirant a lluitar per l’ascens a Primera Divisió. Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va recordar ahir que fa unes setmanes havia assegurat que si a la jornada 30 les coses seguien igual, es podria dir alt i clar que s’anava a per totes amb la promoció. Ha arribat la jornada 30 i Rubi va reconéixer sense pèls a la llengua, per fi, que “som aspirants a l’ascens, ara sí”. El tècnic blanc-i-vermell no es va quedar curt i, amb la prudència que el caracteritza, va demostrar que no pensa renunciar a res: “Hi ha una plaça, que és la segona, i si d’aquí sis jornades encara estem tan a prop (només 3 punts els separen de l’Alcorcón), també anirem a buscar aquesta”. 

Declaració d’intensions que mostren, una vegada més, l’ambició dins el vestidor, tot i que prefereix pensar que ells no tenen pressió: “Estem súper il·lusionats, i no parlem de pressió dins el vestidor perquè intentem enfocar-ho d’una altra forma que els nostres rivals, que la majoria sí que tenien per objectiu inicial pujar”. “Nosaltres ho encarem amb molta il·lusió, però també amb l’exigència d’intentar donar el màxim”, va sentenciar. Un detall a tenir en compte, i que juga a favor dels gironins, és que dels 12 partits restants set són a casa i cinc a fora. El calendari, doncs, és un factor favorable per batallar amb la resta d'aspirants, que per a Rubi no són quatre o cinc, sinó també equips com el Còrdova, el Sabadell i fins i tot l'Sporting de Gijón. 

Pel que fan els efectius pel partit d’aquesta tarda, l’equip recupera al sancionat Migue però perd a Luso per acumulació de targetes, que s’afegeix a les baixes per lesió de Benja, Chus Herrero i Garmendia. Felipe Sanchón, que no va jugar a Huelva per molèsties al quàdriceps, ha entrenat aquesta setmana amb el grup i estarà a disposició de Rubi. Un Rubi que haurà de triar la parella de ball de Tébar al centre del camp. Les opcions més clares són Moisés Hurtado, Eloi Amagat i Pere Pons.

Respecte a una possible incorporació per reforçar la davantera, el míster va assegurar que està “molt content amb els jugadors que tinc, i que tampoc hi ha jugadors bons i barats al mercat, perquè el club econòmicament tampoc va molt sobrat”. La seva “obsessió”, tal i com va dir, passa “per pujar el nivell dels que tenim”.

El menys golejador, però el tercer menys golejat

El conjunt dirigit per Carlos Pouso és el que menys gols ha fet a la Lliga Adelante (31, per 50 del Girona), tot i que compta amb una de les defenses més sòlides del campionat, que l’han convertit en el tercer equip menys golejat de la categoria (31, per 39 dels gironins). Els de Miranda de Ebro arriben a Montilivi després de perdre amb l’Alcorcón i amb la necessitat d’una victòria que l’allunyi del Racing de Santander, que marca el descens amb 31 punts i a només tres punts dels castellanolleonesos. S’especula que necessiten un mínim de cinc victòries en els dotze partits que queden per materialitzar la salvació.

La seva principal arma al davant és Íñigo Díaz de Cerio, ex de la Real, Athletic, Còrdova i Numància i amb una llarga experiència a la categoria tot i la seva relativa joventut (28 anys). El capità Pablo Infante, que es va donar a conèixer en el panorama estatal l’any passat al convertir-se en el màxim realitzador de la Copa del Rei amb set gols, clau per liderar el Mirandes fins a semifinals (eliminant a Racing, Villarreal i Espanyol), no partirà d’inici i fins i tot podria no viatjar a Girona. Molt castigat per les lesions, que l’han privat de jugar regularment al llarg de la temporada, va rebre l’alta fa escassos dies i poc a poc torna a recuperar el seu nivell de forma. La situació de Raúl García pel partit d’avui és idèntica a la d’Infante.

Pel que fan les baixes segures, el lateral dret Iñaki Garmendia haurà de complir un partit de sanció per acumulació de targetes. Tot indica que el seu lloc l’ocuparà Iribas, que torni al bloc després de la sanció juntament amb Mújika. 

Festa pre-partit a partir de les 17:30h

A partir de dos quarts de sis de la tarda i fins les set els aficionats que vagin a Montilivi podran gaudir d’un tastet de fideuà a càrrec de “Joan Vicens Plats Cuinats” i una tassa de caldo Aneto. L’afició també podrà degustar Cervesa Damm, patates Frit Ravich i pels més menuts llaminadures Haribo. La festa es completarà amb un Karaoke, cortesia d’Audio Cinema Center, i un taller de maquillatge (cortesia de Massegur) on tots els aficionats es podran pintar la cara de blanc-i-vermell. L'àrea lúdico-gastronòmica estarà situada a la zona de taquilles, i totes les activitats seran gratuïtes. 

FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García; Tébar, Moisés Hurtado; Felipe, Jandro, Jofre; Acuña.   
CD MIRANDÉS: Goitia; Iribas, Caneda, Javi Soria, Koikili; Iván Agustín, Martins; Mújika, Alain, Muneta; Díaz de Cerio.  
ÀRBITRE: Pedro Sureda Cuenca  (Comitè Balear) 
DIA I HORA: Dissabte 23 de febrer de 2013, a les 20:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi