Tossa de Mar rebrà 1,2 MEUR per a invertir en projectes de sostenibilitat turística

Aquestes accions es portaran a terme entre el 2023 i el 2025

Tossa de Mar (Selva) rebrà 1,2 milions d'euros (MEUR) provinents delPrograma de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2022 dels fons Estatals i de la Generalitat per a invertir en els propers anys per a diversos projectes.

Algunes de les actuacions, que es portaran a terme de l’any 2023 al 2025, seran, entre d’altres, millores en el Camí de Ronda en el sector de Porto Pi; nova il•luminació ornamental a la Vil•la Romana, Casa de Cultura i Ca l’Acerbi; creació d’un pla digital pel control d’aforament i mobilitat al nucli; creació de nou contingut pel Museu de la Dona; nova senyalització turística; i la més important, l’adequació del Museu Municipal per a tornar a formar part de la xarxa de museus de comarques gironines.

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

La valoració que s’ha fet per atorgar la subvenció ha tingut en compte que els projectes incloguessin actuacions que donessin resposta mínimament a cada un dels eixos. D’aquesta manera es garanteix que contribueixen al model turístic que es vol impulsar: compromís ambiental i a la sostenibilitat.

La inversió total serà exactament de 1.254.847,10 euros dels quals més de 418.282,37 euros els aporta l’Estat; 418.282,37 euros més els aporta la Generalitat i 418.282,37 euros més els aporta l’ajuntament.