Sis anys de presó per violar una anciana en ple carrer

L'Audiència de Girona prohibeix al condemnat apropar-se a menys de 100 metres de la víctima durant dotze anys

L'Audiència de Girona ha condemnat a una pena de sis anys de presó l'home que va violar una anciana en una zona de contenidors de Lloret de Mar (Selva). Els fets van tenir lloc la matinada del 21 de maig de l'any passat. L'acusat, Georghe Lucian Sandu, un romanès de 37 anys que coneixia la víctima de vista, va empènyer la dona cap a dins d'una zona de contenidors situada al carrer Antilles i va abusar d'ella. La sentència no dóna cap mena de credibilitat a la versió del processat -que assegurava que la relació havia estat consentida- i el condemna per agressió sexual i lesions.

A més, també li prohibeix acostar-se a menys de 100 metres de l'anciana durant dotze anys. Els fets que ara l'Audiència ha sentenciat van tenir lloc la matinada del 20 de maig de l'any passat. El processat, Georghe Lucian Sandu, com recull la sentència, coneixia a la víctima de vista, d'haver-se "vist en algun bar i en una fleca on l'acusat venia perfums".

La violació va tenir lloc entre la una i les dues de la matinada. Aleshores, l'anciana -que tenia 64 anys- anava caminant cap a casa seva, en companyia del processat. Quan passaven pel carrer Antilles, aprofitant que al peu d'un edifici hi havia una zona amb diversos contenidors d'escombraries, el romanès va decidir abusar d'ella.

Segons recull la sentència, l'home va donar una "forta empenta" a la víctima, la va llançar contra els contenidors i la va fer rebotir de cara contra una paret. Tot i que la víctima "cridava i intentava desempallegar-se" del processat, el romanès li va abaixar els pantalons i les calces i la va penetrar vaginalment.

Un veí de l'edifici va sentir els crits de la víctima i va alertar la policia. Quan els agents van arribar van veure com l'acusat s'allunyava del lloc caminant ràpidament. A l'hora de condemnar-lo, la Secció Tercera de l'Audiència de Girona no dóna cap mena de credibilitat a la seva versió.

Canviar la versió

D'entrada, perquè immediatament després de ser detingut, Georghe Lucian Sandu va negar haver forçat l'anciana. Però un cop es van trobar restes del seu ADN, al judici va canviar de versió i va assegurar que la relació havia estat consentida.

El tribunal, a més del relat de la víctima, també es basa en les declaracions dels diferents testimonis que van passar per la sala de vistes per concloure que Georghe Lucian Sandu va violar la dona. Entre aquests, el veí que va escoltar els crits de dolor i d'auxili de l'anciana o els dos policies locals de Lloret de Mar que van anar fins a la zona de contenidors.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, imposa a Georghe Lucian Sandu una pena de sis anys de presó per un delicte d'agressió sexual amb penetració. A més, també el condemna a pagar una multa de 360 euros per una falta de lesions (perquè la dona va donar-se un cop a la cara quan l'acusat la va empentar contra la paret).

A més, el tribunal també prohibeix al condemnat acostar-se a menys de 100 metres de l'anciana durant dotze anys.