Platja d'Aro amplia el Miniclub de la platja Gran amb ludoteca, espai familiar i babyclub

Simultàniament s'oferiran activitats per a tota la família

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (Baix Empordà) ofereix, un estiu més, la possibilitat de gaudir del Miniclub de la Platja d’Aro (confluència amb Av. Costa Brava) del 27 de juny al 3 de setembre, de dilluns a diumenge, gratuïtament i sense reserva prèvia. Enguany, com a novetat el servei es divideix en tres àmbits. Cada matí (10-13 h) el format és de ludoteca amb monitoratge per a nenes i nens de 3 a 12 anys; i cada tarda (17-19 h) esdevé espai familiar per fer-hi activitats conjuntament els infants amb les mares, pares i germans. Simultàniament es manté el servei de Babyclub per a famílies amb fills de 0 a 3 anys.

La ludoteca doncs, s’adreça a infants de 3 a 12 anys, que poden gaudir-ne una hora al dia (les mares i pares o tutors legals han d’omplir full d’inscripció), de dilluns a diumenge (10-13 h). L’espai està dinamitzat per un equip educatiu de monitores i monitors amb coneixements d’idiomes. S’hi ofereixen tallers, manualitats o jocs de platja entre d’altres activitats. La proposta té una mitjana de participació de 3.000 infants cada estiu, i només se suspèn en cas de pluja

La gran novetat d’enguany són les tardes en família, de dilluns a diumenge (17-19 h), dinamitzades també per un equip de monitores i monitors amb propostes per gaudir-ne conjuntament mares, pares, infants i germans: contes (dilluns), maquillatge (dimarts), jocs musicals (dimecres), pintura (dijous), la recerca del tresor (divendres), festa de platja (dissabte) i jocs de taula (diumenge). El servei només se suspèn en cas de pluja.

Simultàniament just al costat del Miniclub, s’hi ofereix de dilluns a diumenge (10-13 h i 17-19 h), per segon estiu consecutiu,  el servei de Babyclub per a famílies amb fills de 0 a 3 anys. Un espai de lliure accés però amb aforament limitat, amb un conjunt de serveis adaptats a les necessitats dels nadons per gaudir d’un dia de platja amb comoditat. A l’interior d’un mòdul amb aire condicionat hi ha canviador, trones, microones, nevera, rentamans i espai d’alletament; i a l’exterior una zona l’ombra i un espai per desar-hi els cotxets infantils. Els nadons han d’estar acompanyats en tot moment dels seus pares o tutors i un monitor o monitora els ajudarà i assessorarà sobre els serveis de l’espai i les possibilitats d’utilització. El servei només se suspèn en cas de pluja.

Més enllà del Mini Club i del Festival Xalaro d’Espectacles Familiar celebrat el 18 i 19 de juny, durant tot l’estiu s’han programat altres propostes per a les famílies: sessions d’hipopressius cada dilluns, dimecres i divendres a la Pineda de Riuet de Platja d’Aro (9.30-10.30 h) del 4 de juliol al 2 de setembre (les mares poden anar-hi acompanyades dels seus nadons); i ioga en família cada divendres (19-20 h) al Parc de Sant Ramon de S’Agaró del 8 de juliol al 26 d’agost Per a les dues activitats les places són limitades i cal fer reserva prèvia (2 euros) al portal entrades.platjadaro.com i tota la recaptació es destinarà a projectes socials.

També cada dijous, del 14 de juliol al 25 d’agost (11 h o 19 h), hi ha un programa d’activitats familiars al Passeig Marítim de Platja d’Aro: taller de pintura, confecció de xapes, taller d’estels, maquillatge i visita de la Xalarina i en Xalarí. També tornen les visites guiades familiars o teatralitzades; el programa Estiueja a la biblio! de la Biblioteca Mercè Rodoreda amb contes, tallers i espectacles; es recupera el Mercat Medieval de Castell d’Aro (20 i 21 d’agost) i se celebren Festes Majors d’Estiu de S’Agaró (14-17 de juliol), Platja d’Aro (11-15 d’agost) i Castell d’Aro (6-11 de setembre).

També tot l’estiu -com la resta de l’any- es pot realitzar autònomament la gimcana familiar On són la Xalarina i en Xalarí? Amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-los, dibuixats en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics en cada vila del municipi, ja que hi ha tres gimcanes independents a Castell d’Aro, a Platja d’Aro i a S’Agaró. En cada placa hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completat, retornar-lo a l’Oficina de Turisme, on es rebrà un obsequi protagonitzat per la Xalarina i en Xalarí.

Un conjunt de propostes pròpies del municipi reconeguda amb el guardó Platja en família,  concedit per l’Agència Catalana de Turisme des de l’any 2014. Per aconseguir-la i consolidar-la cal la implicació de les empreses locals, generant millores en allotjament, restauració i oci que facilitin l’estada del públic familiar; i des de l’àmbit municipal la implantació, entre d’altres accions, de mesures de seguretat actives i passives, informació en idiomes o el disseny d’una programació d’activitats específica per al públic familiar.