Jutgen un veí de Palafrugell per enaltiment del terrorisme gihadista

La Fiscalia sol·licita tres anys de presó després que fes proclames a través de Facebook

L’Audiència Nacional jutjarà aquest dijous Abdedaim C., veí de Palafrugell (Baix Empordà), per un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme a través del seu perfil a la xarxa social Facebook, on era seguidor de pàgines gihadistes i "revelava" aquesta ideologia en diverses publicacions. En alguns casos, deixava anar missatges velats sobre els atemptats terroristes de l’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, a Tarragona.

En el seu escrit de conclusions provisionals, la Fiscalia de l’Audiència sol·licita tres anys i fins a 4.800 euros de multa, el tancament dels seus perfils a la xarxa social i quatre anys de llibertat vigilada després de complir la pena de presó.

Segons assenyala el Ministeri Públic, l’acusat ha demostrat amb les seves publicacions a través de Facebook una "creixent identificació amb els grups que, a cada moment, manifestaven més violència i radicalitat en les seves accions dins del moviment gihadista global".

"El material al qual ha accedit, ha difós amb comentaris i emmagatzemat ha estat elaborat per productores de Daesh amb la finalitat propagandística d’estendre el seu discurs radical i captar adeptes en la causa", determina la Fiscalia en el seu escrit d’acusació.

Investigació dels Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra van tenir coneixement del seu perfil personal a la xarxa i, amb autorització judicial, van fer tasques encobertes des l’any 2020 per tal de comprovar-ne la conducta.

Coincidint amb l’atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de l’any 2017, hores després dels fets Abdedaim C. va fer el següent comentari al seu perfil de Facebook, segons la Fiscalia de l’Audiència Nacional: "Que la pau i la misericòrdia estiguin amb vosaltres, germans de la Unicitat", i va compartir una imatge on es podia llegir: "Aquell que busqui la trobada amb Déu, Déu voldrà trobar-se amb ell". Durant els mesos següents, va fer altres afirmacions de les mateixes característiques.