Els Bombers protagonitzen dos rescats aquest diumenge a les comarques gironines

Han tingut lloc a Santa Coloma de Farners i Queralbs

Els Bombers de la Generalitat han portat a terme al llarg d'avui fins a dos rescats a la demarcació de Girona. El primer de tots ha tingut lloc a les 7:07h a Santa Coloma de Farners (Selva) quan un jove que feia una passejada amb amics per una zona boscana ha relliscat per un talús d’uns 10 metres d’alçada, on ha quedat subjectat per unes branques.

Dues dotacions del parc de Bombers de Santa Coloma han muntat una instal·lació de cordes per arribar fins a ell i ajudar-lo a pujar. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l’ha atès per cops i esgarrinxades.

La segona actuació ha passat a les 14:15h a Queralbs (Ripollès) quan una excursionista d’un grup de caminants que feia una ruta amb guia pels barrancs de Núria ha patit una lesió a un turmell que no li permetia continuar. S’han activat tres dotacions terrestres de Ripoll i Ribes de Freser, que han iniciat la recerca del grup pujant per l’antiga via del cremallera.

A les 14:50h el personal helitransportat del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) accedia a la noia i la preparava per al gruatge. Se l’ha traslladat a Campdevànol, on se n’ha fet càrrec el SEM.