L'Ítaca de Sant Joan clou l'edició més multitudinària amb 13.221 espectadors als concerts

L'espectacle de drons a la platja Gran va aplegar 6.000 persones

L’Ítaca Sant Joan ha celebrat la seva edició més multitudinària en el desè aniversari del Festival Ítaca. Després de dos anys de limitacions a causa de la pandèmia, el certamen ha acollit prop de 20.000 persones van gaudir de les diferents activitats programades del 23 al 25 de juny.

Durant tres dies, el recinte de la platja Gran de l’Estartit es va omplir per acollir una quinzena de concerts. Un total de 13.221 espectadors van presenciar les actuacions, entre altres, de Rigoberta Bandini, Oques Grasses, Zoo, Zahara, Ana Tijoux, Roba Estesa, Suu o Cala Vento. El recinte de l’Ítaca Sant Joan es va ‘incendiar’ divendres amb l’actuació d’Oques Grasses en el primer concert a les comarques gironines de la seva gira de celebració del seu desè aniversari i que inclou únicament deu concerts a Catalunya aquest any. Més de 5.000 persones van ballar des de la primera fins a la darrera cançó en una nit amb molt públic familiar. 

Un altre dels moments més especials d’aquests tres dies de programació va tenir lloc també divendres al vespre amb l’espectacle de drons que va ser presenciat per més de 6.000 persones que van seguir la proposta des de la platja Gran i des del passeig marítim de l’Estartit.  Un centenar de drons van dibuixar sobre el mar figures de més de cent metres d’envergadura, amb gran presència d’animals i plantes. L’empresa catalana Flock Drone Art va oferir l’espectacle Eco, una reflexió sobre la sostenibilitat del planeta blau i una crida a cuidar-lo. Cap al final de l’espectacle, els espectadors van fer un eixordador crit d’emoció quan al cel es va representar el logotip del festival Ítaca i altres figures que commemoraven el seu desè aniversari.  

Cal destacar també els moments viscuts aquesta passada nit amb la participació de diverses entitats de la cultura popular de l’Empordà. El concert de Rigoberta Bandini va comptar amb la col·laboració de la colla Geganters de La Bisbal d’Empordà i de la seva geganta Rigoberta, que porta un pit descobert i llança aigua pel mugró. La geganta va aparèixer entre el públic per ballar la cançó Ay mamá’ en un dels moments més celebrats de la nit. Una estona més tard i just abans de l’actuació dels locals Cala Vento, membres de l’Agrupació Sardanista de Torroella de Montgrí van ballar una sardana que va obrir l’actuació dels empordanesos. La nit de la revetlla també va comptar amb la col·laboració del col·lectiu Pirats del Foc. 

L’Ítaca Sant Joan està organitzat per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració de l’Entitat Municipal Descentralizada de l’Estartit (EMD).

Darrer concert del desè aniversari

Després dels concerts de Sant Joan, el festival tancarà la seva desena edició el dia 3 de juliol amb el concert d’Andrea Motis, que presentarà a les comarques el seu darrer disc que porta per títol Loopholes. La trompetista i saxofonista actuarà a la platja de Port Bo, a l’espectacular escenari de les Havaneres de Calella de Palafrugell.