Un incendi originat en un autobús avariat crema una zona boscosa prop de l'AP-7 a la Jonquera

Hi treballen 24 dotacions dels Bombers i ja han cremat 3,5 hectàrees

ACTUALITZAT 19:47h | Els Bombers de la Generalitat treballen des de primera hora d'aquesta tarda en un incendi forestal que afectaria a una zona boscosa situada a peus de l'autopista AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà).

L'avís l'han rebut a les 16:46h després que un autobús avariat amb una trentena de passatgers al seu interior ha començat a cremar-se fins quedar totalment calcinat. Fins allà hi han desplaçat un total de 19 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris per tal d'apagar les flames.

L'indret on hi ha l'incendi és una taca de bosc enclavada entra l'autopista i les vies del Tren d'Alta Velocitat (TAV), fet que facilita l'extinció i impedeix que vagi a més. Segons els Bombers hi estan treballant "intensament" però la manca de vent i el fet que no faci una calor extrema els està ajudant a apagar-lo.

Les primeres informacions donarien a entendre que no hi ha ferits de gravetat entre els ocupants de l'autobús. Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que l'autopista ha quedat tallada en sentit sud i es fan desviaments a la sortida 2 cap a l'N-II. En aquell punt s'hi han registrat cues de fins a dos quilòmetres com també a la carretera N-II.

A les 18:04h els Bombers han donat el foc per estabilitzat i posteriorment a les 18:52h han anunciat que estava controlat. Segons els Agents Rurals ha cremat una superfície provisional de 4,2 hectàrees.