Detingut per conduir begut, en direcció contraria i amb una pistola sota el seient

Es tracta d'un home francès de 52 anys amb una ordre de detenció pendent per unes lesions ocasionades amb una arma de foc

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 13 de març passat a Olot José P.B, de 52 anys, nacionalitat francesa i amb domicili a Nîmes, com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat, un delicte contra la seguretat viària i un de tinença il·legal d'armes. El van enxampar circulant en sentit contrari per un carrer del centre de la població. Anava begut -va triplicar la taxa d'alcohol permesa- i portava una pistola a sota del seient de davant i una navalla a la guantera.

També es va descobrir que pesava sobre ell una ordre de detenció francesa per unes lesions ocasionades amb una arma de foc. Dos dies més tard, va passar a disposició de l'Audiència Nacional. Els fets van passar el matí del 13 de març, quan una patrulla de Mossos d'Esquadra va aturar el seu vehicle en veure que circulava en direcció contrària. En demanar-li la documentació, els agents van veure que anava begut. El conductor es va posar molt agressiu i es va negar a donar-los els papers. Durant la discussió, va intentar desfrenar el vehicle amb la intenció d'atropellar l'agent que hi havia darrere el vehicle. Després va sortir del cotxe i va intentar agredir els agents.

Aquests el van haver de reduir per detenir-lo. Un cop tranquil·litzat, van fer-li la prova d'alcoholèmia i va donar positiu. Concretament, va marcar 0,78mg d'alcohol per litre expirat, una taxa que triplica la quantitat màxima permesa.

Una pistola amb munició i una navalla

Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van escorcollar el vehicle i van trobar, amagada sota un seient davanter, una pistola de calibre 6.35 i trenta cartutxos de munició. Dins de la guantera també hi havia una navalla.

Un cop feta la comprovació de la identitat, es va saber que pesava sobre ell una ordre de detenció de França que estava vigent i que tenia a veure amb unes lesions ocasionades amb una arma de foc. El detingut, amb antecedents, va passar el 15 de març a disposició de l'Audiència Nacional per complir els tràmits de l'extradició.