Els hotelers no esperen millorar l'ocupació de la Setmana Santa de l'any passat

Els establiments de les zones de muntanya arribaran al 75% i a la Selva litoral s'espera omplir el 85% de les habitacions

Els hotelers gironines preveuen mantenir els índexs d'ocupació de la Setmana Santa passada. Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines -recollides entre els associats-, les ocupacions més altes es donaran a Ripollès i Cerdanya i també a la Selva litoral. El fet que totes les pistes d'esquí gironines estan obertes i presenten bon estat de neu i molts quilòmetres esquiables fa pensar als hotelers de la zona que podrien arribar al 75% d'ocupació.

Un índex que també es podria assolir a la Selva litoral. Des de la federació consideren que és un fet positiu que, malgrat la crisi, es mantinguin les xifres de l'any passat. El sector turístic de Girona preveu que aquesta Setmana Santa es registrin ocupacions similars a les de l'any 2012. La portaveu de la federació, Marina Figueras, destaca que tenint en compte el context de crisi és un fet positiu poder parlar de mantenir nivells d'ocupació.

A més, també ha destacat que tenen constància que molts hotels de la Costa Brava -com és tradició- obren portes per Setmana Santa i arrenquen temporada. Al litoral gironí, obriran entre un 70% i un 75% dels hotels, unes xifres que coincideixen amb les dels darrers anys. A Girona ciutat i a la zones de muntanya estaran oberts la totalitat d'establiments. Això fa que, en global, a la demarcació ofereixin les seves habitacions entre un 85% i un 90% de tots els establiments. Segons dades de la federació, a comarques gironines hi ha 4.500 establiments i un total de 79.100 places hoteleres.

Ocupacions altes a muntanya

A les zones muntanyoses la previsió d'ocupació és d'entre el 70% i el 75% a la Cerdanya i del 70% al Ripollès. Figueras ha destacat que gràcies a les nevades de les darreres setmanes totes les pistes d'esquí estan obertes i ofereixen bona qualitat de neu i pràcticament el 100% dels quilòmetres esquiables. Això fa que les zones de muntanya sigui la destinació de turistes que volen aprofitar la Setmana Santa per esquiar.

A la ciutat de Girona i a la seva àrea metropolitana la previsió d'ocupació oscil·larà entre el 55% i el 60%, una valors similars als que es registraran a zones d'interior com la Selva o la Garrotxa, on la previsió s'enfila fins al 65%.

A la costa, les millors xifres de reserves es donen a la Selva litoral -ja estan reservades un 85% de les habitacions- i baixa fins al 70-75% a la zona de la Costa Brava Centre. A l'Alt Empordà, les xifres recollides per la federació parlen d'una ocupació que oscil·larà entre el 55% i el 60%.

En general, les principals entrades es preveuen per al darrer cap de Setmana -de divendres 29 de març a l'1 d'abril- i l'estada mitjana estarà entre les dues i tres nits. La majoria dels turistes que s'esperen són catalans o de la resta de l'Estat. Més de la meitat són de Barcelona i àrea metropolitana, un 25% provenen d'altres indrets de l'estat espanyol i un 20% són francesos, alemanys o belgues.

Segons les dades de la federació, el 69% de les contractacions que s'han fet fins aquest divendres són de clients particulars que s'han fet ells mateixos la reserva. Un 31% són reserves que s'han realitzat a través d'operadors turístics. Com sempre, la federació espera que les reserves de darrera hora puguin fer millorar les previsions.