Sandra Llinares explica a l'Espai Armengol les claus per emprendre a través del coaching

La directora de Coaching en Acció destaca la importància de posar en marxa o fer créixer una idea

"No puc ensenyar-vos res, només puc ajudar-vos a buscar el coneixement dins de vosaltres mateixos,  la qual cosa és molt millor que traspassar-vos la meva poca saviesa". Amb aquesta frase de Sòcratres, la directora de Coaching en Acció, Sandra Llinares, ha volgut resumir el paper del coach. "El coaching no és una formació és un entrenament de la persona per assolir uns objectius concrets a través d'una metodologia", ha explicat Llinares durant la conferència 'Coaching per a emprenedors: posa en marxa o fes créixer la teva idea" que ha impartit a l'Espai Armengol, de Vilajuïga.

A l'inici de la seva intervenció, l'especialista en aquest mètode d'assessorament ha enumerat les 10 actituds d'un emprenedor d'èxit. La primera i, potser una de les més importants, es la proactivitat. "Hem d'anar a buscar l'oportunitat". Visió, passió, confiança, creativitat, gust pel risc, consciència, adaptabilitat, generositat i honestedat són la resta d'ingredients per poder emprendre amb èxit. "Aquí només fracassa el que es rendeix, no el que s'equivoca i ho torna a provar", ha afegit.

Amb aquesta mentalitat positiva, l'emprenedor  ha de definir uns objectius i, després d'una fase creativa i de presa de consciència, ha d'executar les decisions corresponents a través d'un compromís d'acció. El coaching és mètode d'assessorament realitzat per un professional especialitzat que ajuda a desenvolupar les habilitats i potencialitats d'una persona o empresa, d'una manera estructurada i eficaç.

Turisme 2.0

La propera conferència gratuïta de l'Espai Armengol tindrà lloc el dia 25 d'abril. El Director de Màrqueting i Planificació del Patronat de  Turisme Costa Brava Girona, Jaume Marín, impartirà la conferència 'Estratègia 2.0 per a empreses turístiques: pautes per assolir accions exitoses'.

L’Espai Armengol és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Visual 13, la productora audiovisual i empresa de comunicació impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio.  L’Espai Armengol és un centre  obert a la ciutadania amb una programació que vol fomentar arreu la creativitat empresarial, social i cultural i impulsar l’ús de l’audiovisual i de les noves tecnologies.