'Vaig començar a donar cops de pal però sense saber si el tocava o no'

L'acusat d'intentar matar un home en una baralla a un granja de Bellcaire diu que només es defensava donant cops a l'aire

L'acusat d'intentar matar a cops amb un tub de ferro un company de feina durant una baralla en una granja de Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà) l'estiu del 2011 ha negat els fets durant el judici. L'acusat, Mostafa E., ha dit que ell només es va intentar defensar donant cops a l'aire amb un pal de fusta. També ha negat que usés cap objecte de ferro ni que veiés com el seu company quedava inconscient a terra.

En canvi, un testimoni que va presenciar la baralla assegura que va veure l'acusat a sobre de la víctima donant-li cops amb una barra de ferro, fins i tot quan ja estava inconscient. El fiscal demana per a ell nou anys de presó. La defensa de l'acusat vol que es condemni l'altre home per un delicte de lesions.
Aquest cas és la segona vegada que arribava a judici, ja que el passat desembre es va haver de suspendre la vista perquè no es va localitzar el testimoni que es considerava que era clau per esclarir els fets ja que havia estat l'únic que havia vist la baralla.

Els fets que s'han jutjat a l'Audiència de Girona es remunten al 5 d'agost del 2011 i van tenir lloc a la granja Tumar de Bellcaire d'Empordà. Els dos homes treballaven junts a l'explotació i es van començar a discutir sobre com s'havia de munyir una de les vaques. Poc a poc la discussió va pujar de to fins que van arribar a les mans. A partir d'aquí, les versions són contradictòries.

Per una banda, el principal acusat nega haver colpejat el seu company de feina i només reconeix que es va ajudar d'un pal de fusta per defensar-se. "Jo anava donant cops de pal però no sabia si el tocava o no", ha declarat durant el judici. L'acusat ha sostingut que en tot moment es va limitar a defensar-se perquè l'altre home l'amenaçava amb un matxet. "Ell venia amb un ganivet per tallar-me el coll", ha manifestat.

També ha negat que, a resultes dels cops, l'home perdés la consciència i ha assegurat que el principal testimoni dels fets -un altre treballador de la granja- no va veure la baralla. L'acusat, que està en presó preventiva des de l'agressió, també ha negat que fes servir una barra de ferro per colpejar la víctima, tal i com sosté el fiscal.

La versió de l'altre implicat en l'altercat és molt diferent. Bojang H. assegura que l'acusat primer el va colpejar amb les mans i que després va anar a buscar la barra de ferro i el va començar a perseguir. Segons el seu relat, l'home el va sorprendre per darrera i va començar a ventar-li cops al cap. "A partir d'aquí perdo el coneixement i no recordo res més", ha explicat. Ara bé, Bojang ha negat haver-se defensat amb cap matxet -tal i com recull l'escrit del fiscal- i haver-li provocat talls a l'acusat i ha sostingut que només va fer servir les mans. L'advocat de Mostafa E., Lluís Frigola, demana que se'l condemni per un delicte de lesions.

Un testimoni clau

Després de les declaracions dels dos homes, ha entrat a la sala l'únic testimoni que va presenciar la baralla. Es tracta d'un treballador de la mateixa granja que ha assegurat que va veure perfectament com es van produir els fets. Aquest testimoni ha relatat que va arribar al lloc dels fets quan els dos homes ja estaven "enganxats" i va veure com la víctima era a terra mentre, a sobre seu, l'acusat li ventava cops amb una barra de ferro "al cap i a tot el cos". "En Bojang estava com mort i l'altre no parava de picar-lo, jo li demanava que parés que sinó el mataria", ha declarat.

El fiscal i l'acusació particular han mantingut la petició de nou anys de presó per a l'acusat i demanen que indemnitzi la víctima amb més d'11.000 euros, en considerar que no es tracta d'un cas d'una baralla sinó que l'acusat tenia intenció de matar-lo. L'advocat de l'acusat, Lluís Frigola, que inicialment demanava l'absolució per al seu client ha modificat i demana que se'l condemni per lesions però que se li apliqui una eximent de legítima defensa.