Sis de cada deu professionals de la Fundació Salut Empordà s'han infectat de covid-19 al llarg de la pandèmia

El col·lectiu de tècnics auxiliars d'infermeria són els que més casos han sumat amb un 72%

La crisi sanitària provocada per la covid-19 ha provocat que més de la meitat dels professionals de la Fundació Salut Empordà s'hagin contagiat del virus al llarg dels dos anys de pandèmia. Concretament sis de cada deu treballadors s'han contagiat en algun moment entre el 2020 i l'actualitat.

Per centres, el que acumula més casos és el Centre Sociosanitari Bernat Jaume, amb 108 treballadors positius. Això correspon al 88% de la plantilla. Els motius d'aquesta elevada incidència són que els pacients són molt dependents i això fa que els professionals hagin d'oferir una atenció amb un contacte molt directe, com ara a l'hora de la higiene diària o l'hora dels àpats. Aquest contacte implica elevats riscos de contagi.

En segon lloc en volum de contagis hi ha els treballadors de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala (Alt Empordà). En aquest cas, un 60% de la plantilla ha tingut el virus (33 persones). Pel que fa a l'hospital de Figueres, un 56% dels treballadors ha patit la covid-19, fet que correspon a 437 persones.

Pel que fa a les reinfeccions, en aquests dos anys de pandèmia se n’han produït 74, el que significa que un 12,8 % dels professionals que han tingut la malaltia ja l’havien passada amb anterioritat.

La incidència per col·lectius es dispara en el cas dels tècnics auxiliars d'infermeria. En aquest cas hi ha un 72% dels treballadors que han passat el coronavirus. Això es deu al fet que són el col·lectiu que està més en contacte amb el pacient hospitalitzat. Sobre la vacunació anticovid, un 91 % dels empleats de la Fundació Salut Empordà s’han administrat totes les dosis corresponents