Tres fugitius topen contra un cotxe dels Mossos a l'AP-7 a Cabanes i escapen corrents

Els agents els han identificat com a lladres que cometen robatoris del tipus 'peruà'

Els usuaris de l'autopista AP-7 a l'Alt Empordà han estat testimonis aquest matí d'una persecució entre agents dels Mossos d'Esquadra i tres individus que havien identificat com a lladres que es dediquen a fer robatoris del tipus 'peruà'.

Els fets han donat inici a les 9:36h quan una patrulla de la policia catalana circulava per l'autopista a Figueres en sentit França. Aleshores s'han adonat que davant seu hi havia un vehicle de la marca Seat i model León que han identificat per anteriors denúncies com a l'utilitzat per part d'aquests suposats delinqüents. Els agents els han fet senyals perquè s'aturessin però els tres ocupants s'hi han negat i iniciat una persecució conduint temeràriament.

Els Mossos han avançat als sospitosos i generat retencions per tal d'aturar-los en un voral. Els fugitius han intentat aleshores donar marxa enrere a l'altura de Cabanes per tal d'abandonar l'AP-7 per la sortida 3, però han topat contra un camió i un cotxe policial. En aquell moment han sortit del vehicle i han iniciat una fugida a peu. Darrera seu els han intentat seguir els agents però sense èxit. A les 9:42h, s'ha activat l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra per veure si els podien localitzar però no hi ha hagut sort.

Mentrestant a l'autopista s'ha deixat un carril tallat al trànsit, fet que ha provocat fins a dos quilòmetres de cues i retencions. Amb tot, el vehicle que han utilitzat els sospitosos és de lloguer i ara la policia catalana iniciarà les investigacions pertinents per a esbrinar qui anava dins el cotxe. Pel que fa al conductor del camió, aquest ha resultat il·lès.

Robatoris tipus 'peruà'

Aquest mètode consisteix en circular per l'autopista i alertar a un altre conductor de que té la roda punxada. Aleshores aquest s'atura al voral i els ocupants del vehicle que l'han alertat també. Un cop són fora un distreu al conductor mentre l'altre li obre la porta del cotxe i li roba tot el que troba al seu interior.

Després de confirmar que la roda està en bon estat s'acomiaden i els lladres fugen amb el botí.