Dotze escolars pateixen una intoxicació alimentària en una casa de colònies de Mieres

La majoria tenien símptomes lleus, com vòmits i dolor abdominal i quatre han ingressat al Trueta

L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l'origen d'una intoxicació que ha afectat dotze escolars en una casa de colònies de Mieres (Garrotxa). Els nens i nenes formaven part d'un grup de 42 infants de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).

Aquest dimecres a la matinada, els afectats s'han començat a trobar malament. Els nens i nenes han tingut vòmits, dolor abdominal i alguns d'ells, febre i diarrea. Segons l'Agència de Salut Pública, les sospites apunten a una intoxicació alimentària. Quatre dels infants han hagut de ser traslladats fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, tot i que a hores d'ara ja han estat donats d'alta.

Els nens i nenes formaven part d'un grup de 42 escolars de Sant Sadurní d'Anoia que passaven uns dies a la casa de colònies de Mieres. Juntament amb ells, hi havia setze adults més (entre mestres i personal de la casa de colònies).

Aquesta matinada, però, dotze dels infants s'han començat a trobada malament. Segons informa l'Agència de Salut Pública (ASPCAT), les sospites apunten a què han patit una intoxicació alimentària. Els menors presentaven símptomes lleus, com vòmits i dolor abdominal, i alguns d'ells febre i diarrea.

Quatre dels escolars han hagut de ser traslladat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona. A hores d'ara, però, segons informen des del centre, tots ells ja han estat donats d'alta.

Porten el cas entre els tècnics de l'ASPCAT de Girona i del Servei de Vigilància epidemiològica i resposta a emergències de Salut Pública a Barcelona Sud.