Manel Camp, guardonat amb el premi Espai Ter de Música 2022 per la seva carrera artística

L'artista i compositor va iniciar la seva carrera el 1970

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Campper posar valorar i premiar la seva prolífica trajectòria artística. 

En la seva resolució, el jurat assegura que Manel Camp és, sense cap mena de dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i inclassificables que hi hagi hagut mai al nostre país. “Ha col·laborat com a pianista, compositor, arranjador i director musical amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “cançó”, el jazz i el rock, com Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Pi de la Serra, Núria Feliu, Marina Rossell, Elèctrica Dharma, Joan Manuel Serrat, José Antonio Labordeta, Lucrecia, Montserrat Caballé, Joan Pons, Pegasus…”, s’assegura a la resolució del jurat. 

L’artista s’inicia professionalment l’any 1970 amb Fusioon, grup capdavanter del rock simfònic a l’Estat espanyol i l’any 1985 edita el seu primer disc a piano sol, començant una carrera que l’ha portat als festivals de jazz més importants. Té editats 40 discs, és compositor de diverses bandes sonores i  com a docent ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya ( ESMUC) del 2001 al 2014.

Com a reconeixement a la seva gran trajectòria, Manel Camp ha estat guardonat amb el Premi Espai Ter de Música 2022. L’equipament cultural de Torroella de Montgrí apadrinarà el nou projecte de creació musical de Manel Camps que porta per títol Carst. En aquest sentit, l’Espai Ter oferirà espai de residència artística a les instal·lacions de l’equipament aquesta mateixa setmana; col·laborarà en l’enregistrament i edició del treball així com l’estrena i presentació del nou disc, i col·laborarà en la promoció de la gira corresponent. 

En aquest nou projecte musical, Manel Camp (piano) s’acompanya pels músicsMatthew Simon, (trompeta), Xisco Aguiló (contrabaix), Lluis Ribalta (batería) i Manel Camp (piano). Carst forma part del projecte De Minorisa a Carst que ha portat a terme l’artista amb l’excusa del seu 75è aniversari. El títol del projecte, el conformen dos noms molt significatius pel compositor: Minorisa va ser el nom que va portar l’àlbum més representatiu del grup de rock progressiu Fusioon, un nom amb un rerefons a tota la trajectòria del músic on la fusió i la transversalitat han estat una constant i Carst és el darrer treball compost pel seu quartet i que ajunta el paisatge de les dues terres on ha viscut i que són casa seva: el Bages i Mallorca. 

Amb la concessió del Premi Espai Ter 2022, ben segur que el paisatge càrstic del massís del Montgrí, a partir d’ara, també formarà part del seu particular univers. “Tant per mi, com pel quartet, és un luxe, un privilegi i una il·lusió que l’Espai Ter ens hagi concedit aquest premi que ens permetrà editar en CD aquest treball, amb el qual tanquem el projecte De Minorisa a Carst”, ha assegurat l’artista