Làctics Peralada obre una botiga de venda directa de recuits de llet ecològica d'ovella

L'empresa té entre els seus objectius promoure els productes de km 0

Làctics Peralada inaugura aquest dijous la botiga 'La Recuiteria' a Figueres per oferir directament al públic un dels productes estrelles de la granja. Els productes s'elaboren amb llet ecològica d'ovelles que pasturen a la granja que tenen a Siurana d'Empordà. Làctics Peralada és dels mateixos propietaris que Mas Marcè, una empresa amb sis generacions dedicades al pasturatge i a la recuperació de la raça d'ovella ripollesa.

Amb aquesta segona marca, ofereixen productes ecològics a preus més populars ja que la llet l'extreuen d'una raça més comuna d'ovelles. A banda de recuit, a l'establiment també oferiran iogurts i kefir. Fa uns anys, Mas Marcè va adquirir Làctics Peralada, amb l'objectiu d'oferir productes de llet d'ovella ecològica a preus més populars. És d'aquesta empresa que neix el projecte de 'La Recuiteria'.

Aquest dijous, l'empresa Làctics Peralada -dels mateixos propietaris que Mas Marcè- fa un pas endavant amb l'obertura d'una botiga exclusivament per vendre recuits, iogurts i kefir, situada al carrer Portella de Figueres. Tots els productes són d'ovella de llet ecològica del propi ramat, que pastura a la granja que tenen a Siurana d'Empordà.

Vicenç Casellas estarà al capdavant del negoci i remarca que són defensors dels productes km 0 i ecològics, sostenibles amb la seva producció i sostenibles també amb la seva comercialització.

Tradició de pastors

A Mas Marcè són sis les generacions dedicades a fer de pastors. Des de fa uns anys, però, han decidit vendre els productes que elaboren amb la llet de les seves ovelles, que són de la raça ripollesa, una espècie que no és molt lletera però que destaca per la qualitat. Els seus productes es venen a botigues i restaurants de la zona o directament des de l'explotació, a Siurana d'Emporda, i són més exclusius que els que elaboren sota la marca Làctics Peralada.

Entre els clients de Mas Marcè hi ha el segon millor restaurant del món, el Celler de Can Roca de Girona. L'especialista en postres, Jordi Roca, elabora tant un postre al restaurant a base de la llet d'ovella ripollesa com un gelat de recuit de Mas Marcè que ofereix a la gelateria Rocambolesc.