La Policia Local de Ripoll es dota amb drons equipats amb càmeres tèrmiques

Es faran servir en els propers concerts a la Devesa del Pla

Ripoll acollirà el 2 de juliol i el 5 d’agost dos concerts de gran format a la Devesa del Pla. Durant aquests dos actes està previst augmentar la vigilància amb “drons policials” equipats amb càmera visual amb zoom i càmera tèrmica d’última generació, recomanats per a operacions nocturnes o en situacions de poca visibilitat.

Els Drons són una eina de treball indispensable per la seguretat pública, ja que incrementen l’eficiència de la tasca policial, augmentant notablement la visió que tenen els agents en directe de la zona de l’esdeveniment i del voltant, detectant qualsevol Incident que es pugui produir. Permeten analitzar la situació, planificar la resposta i dirigir a les patrulles al focus de l’incident, evitant riscs innecessaris pels agents actuants.

És un suport essencial en l’àmbit policial, sobretot pel cap de l’operatiu, per tal de  dissenyar l’estratègia de l’operació i planificar la resposta més immediata,  acurada i professional. Els drons utilitzats compleixen la legislació vigent que regula l’ús d’aquests aparells, disposen de tots els permisos de vol i de l’assegurança pertinent.